Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ei hienostelevia juomia

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Pikkujouluissa glögi on usein tervehdysjuoma. Sitä voi tarjota lasillisen tai pari, mutta herkkujen kanssa nautitaan usein myös muita juomia.

Mutkattomat sormin syötävät ruuat eivät juuri hienostelevia juomia kaipaa. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö juomissa voisi tehdä mielenkiintoisia ratkaisuja. Yksi suositeltava ajatus jykevän glögin jälkeen on panostaa kepeyteen ja raikkauteen. Täyteläinen ja muhkea punaviini ei tällöin ole paras mahdollinen valinta, vaikka syksyn synkkyyttä sillä voikin karkottaa.

Trendikäs isäntä tai emäntä yhdistää kaksi olutmaailman ilmiötä ja hankkii tarjottavaksi pienpanimom indian pale ale -tyyppisen oluen, jonka ihastuttavat aromit ja ryhdikäs humalointi tuovat raikkautta ruokiin. Esimerkiksi tuusulalainen Maku Brewing IPA (4,20 e) on yksi mainio pääkaupunkiseudun lähettyvillä tehty aromikkaan ryhdikäs olut.

Punaviineissä ajankohtainen viini on ensi viikon torstaista lähtien Beaujolais Nouveau. Vaikka ilmiö on jo vanha ja osin hiipumassakin, juoma itsessään on raikkaan marjaisen ja hapokkaan olemuksensa kanssa sangen sopiva pikkujoulun juoma. Muista viilentää jääkaappikylmäksi. Viini on edullinen, alle 9 euroa.

Valkoviineistä espanjalainen José Pariente Varietal Verdejo 2014 (12,94 e) on hyvä yleisviini silloin, kun halutaan mietoa mutta maukasta viiniä, jossa on riittävä hapokkuus. Mietojen sitrusaromien seassa on yrttisyyttä ja mineraalisuutta. Se jättää siis mukavasti tilaa sormisyötävien omille mauille ja antaa sopivan raikkaan lopetuksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit