Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Inspiroivia kasvisruokia palkitusta blogista

Ruoka
 

Mikä?

David Frenkiel ja Luise Vindahl pitävät palkittua Green Kitchen Stories -kasvisruokablogia. Tanskalais-ruotsalaisen pariskunnan blogia luetaan ympäri maailman. Tukholmassa asuvien tekijöiden reseptejä ja juttuja on julkaistu myös maailman parhaissa ruokalehdissä. Green Kitchen Stories on heidän ensimmäinen kirjansa. Nyt tekeillä on jo kolmas kirja.

David Frenkiel & Luise Vindahl: Green Kitchen Stories. Herkullista ja terveellistä kasvisruokaa. Suomentanut Jade Haapasalo. Kustantaja Pen & Paper. 249 s. Hinta noin 30 e.
David Frenkiel & Luise Vindahl: Green Kitchen Stories. Herkullista ja terveellistä kasvisruokaa. Suomentanut Jade Haapasalo. Kustantaja Pen & Paper. 249 s. Hinta noin 30 e.

Pääosa kirjan resepteistä on gluteenittomia, myös vegaanit on huomioitu.

Toimiiko?

Kokeilin kirjasta kahta reseptiä, punajuuri-burgundinpataa sekä yrtti-pistaasifalafelejä. Molemmat reseptit olivat nappisuorituksia. Burgundinpata oli uskollinen ranskalaiselle klassikkoreseptille – liha ja pekoni vain puuttuivat. Ne korvattiin ronskeilla punajuurilohkoilla ja reilunkokoisilla portobellosieniviipaleilla. Punaviiniliemi oli muhkean makuinen – lihaa ei todellakaan jäänyt kaipaamaan.

Myös yrtti-pistaasifalafelit hurmasivat. Tekijöillä oli ollut lempiruokansa reseptin kehittelyssä tavoite: saada rasvaisesta pikaruuasta kevyempi ja terveellisempi. Se onnistui muun muassa kypsentämällä falafelit uunissa ja tarjoamalla ne itse tehtyjen lisäkkeiden kanssa rapeaan kaalinlehteen käärittynä.

Kaalinlehti toimi pitaleivän sijaisena hyvin. Löysin kaupasta ”käärylekaalin” nimellä myytävän suuren, litteän kaalin. Sen lehdet olivat niin isot, että kääriminen sujui vaivatta. Ainoa pieni miinus falafeleissä oli hienoinen suolanpuute. Mutta suolaa saa kääröön helposti lisättyä.

Green Kitchen Stories -kirja on hyvä. Se sopii mainiosti myös niille lihansyöjille, jotka haluaisivat lisätä kasvisten osuutta ruokavaliossaan. Tämä johtuu ehkä tekijöiden taustoista: kun he muutama vuosi sitten tapasivat, toinen oli kasvissyöjä, joka söi epäterveellisesti. Toinen oli lihansyöjä, joka vahti ruokiensa ravintoarvoja. Heidän yhteinen ruokavalionsa koostuu täyttävistä ja hyvänmakuisista, mutta terveellisiin valintoihin perustuvista ruuista.

Punajuuri-burgundinpadan ohje on Kielenvievää-blogissa osoitteessa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit