Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin Olo pääsi jälleen pohjoismaiden parhaiden ravintoloiden listalle

Ruoka
 

Helsinkiläinen Olo on päässyt jo toista kertaa ainoana suomalaisravintolana parhaan 30 pohjoismaalaisen ravintolan joukkoon.

Pohjoismaiden ravintoloita rankkaava White Guide -opas julkisti tänään maanantaina listan kaikkiaan 300 parhaasta ravintolasta. Listaus tehtiin toista kertaa.

Ololla on myös Michelin-oppaan myöntämä tähti. Michelin-tähdet ovat maailman arvostetuin ravintolaluokitus.

White Guide -listan ykköseksi nousi odotetusti tanskalainen Noma, joka on valittu neljä kertaa koko maailman parhaaksi ravintolaksi. Kakkossijalle tuli ruotsalainen Fäviken Magasinet ja kolmoseksi tanskalainen Geranium. Seitsemän kärki koostuu pelkästään tanskalaisista ja ruotsalaisista ravintoloista.

Suomalainen Olo ylsi ainoana suomalaisena kansainväliseen mestariluokkaan, 26. sijalle. Sijoitus parani parilla pykälällä, sillä viime vuonna ravintola tuli sijalle 29.

"Aina ku joku ulkopuolinen tulee sanomaan, että teette hyvää jälkeä, se tuntuu hyvältä", kommentoi Olon ravintoloitsija Pekka Terävä tuoretta sijoitusta.

Toiseksi parhaaseen sarjaan, mestariluokkaan, pääsi seitsemän suomalaisravintolaa, joista valtaosa sijaitsee Helsingissä: Ask, Chef & Sommelier, Lyon, Kaskis (Turku), Demo, Nautical (Maarianhamina) ja Nokka. Helsinkiläinen Lyon ja turkulainen Kaskis, joilla ei ole Michelin-tähteä, kirivät näin ollen Michelin-ravintola Demon edelle.

Eniten listalla on ruotsalaisia (92) ja tanskalaisia (80) ravintoloita. Norjalaisia ravintoloita pääsi listalle jotakuinkin saman verran kuin suomalaisia, reilut 50. Virosta listalle otettiin 25 ravintolaa ja Grönlannista ja Färsaarilta kolme kustakin maasta.

White Guide julkaisi tänä vuonna erillisen listauksen myös Virosta. Kansainväliseen mestariluokkaan ylsi Muhun saarella Pädasten kartanossa sijaitseva Alexander. Mestariluokkaan pääsivät Noa Peakoka Pool, Ö, Tschaikovsky, OKO ja Art Priori. OKOa lukuun ottamatta ravintolat sijaitsevat Tallinnassa.

Kaikki listan ravintolat löytyvät White Guiden nettisivuilta.

Anni Koponen
Ravintola Olo paransi sijaansa.
Ravintola Olo paransi sijaansa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit