Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Beaujolais Nouveau 2015 ja Beaujolais-Villages Nouveau 2015

Ihastuttavat hassutteluviinit

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Beaujolais Nouveau 2015

Ranska, Beaujolais

Tuottaja: Georges Duboeuf

Rypäle:

Gamay

Hinta: 9,96 euroa

3/5 tähteä

 

Beaujolais-Villages Nouveau 2015

Ranska, Beaujolais-Villages

Tuottaja: Doudet-Naudin

Rypäle:

Gamay

Hinta: 9,98 euroa

3/5 tähteä

Mikä?

Tällä viikolla viikon viinejä on poikkeuksellisesti kaksi kappaletta, kun maistelussa on uuden sadon Beaujolais eli Beaujolais Nouveau -viinit. Nämä viinit ovat tehty tämän syksyn sadosta ja ovat siis hyvin tuoreita. Viinit tulevat myyntiin aina marraskuun kolmantena torstaina, joka on tänä vuonna 19. marraskuuta.

Miksi?

Nouveau-viinit herättävät aina keskustelua sekä itse ilmiöstä että vuoden sadosta. Moni vakavasti viineihin suhtautuva pitää näitä juomia ala-arvoisina. Oma näkökulmani on toinen: ilmiön avainajatus on mielestäni hassuus. Jos on vakavahenkinen viininharrastaja, Beaujolais Nouveaun ihastuttava yksinkertaisuus antaa mahdollisuuden löysätä kravattia ja olla analysoimatta liian paljon. Muille kuin harrastajille tämä on vain hauskan, mutkattoman ja notkean makuinen juoma.

Yleensä tämä viini on yksi markkinoiden keveimmistä, mutta tämän vuoden lämpimät säät ovat nostaneet viinien alkoholipitoisuutta ja samalla myös hedelmäisyys on poikkeuksellisen runsasta. Tämä ei haittaa, sillä mauissa on silti erinomaisen raikas ja tuore ote.

Millainen?

Georges Duboeufin Beaujolais Nouveau on väriltään hyvin tummaa, kuin purppuraista kirsikkamehua. Tuoksu on muhkea sekoitus tummia marjoja ja kirsikkaa. Tavaramerkkiin kuuluvaa banaania löytyy myös. Maku on kuiva ja yllättäen paljon täyteläisempi kuin tavallisesti. Viinin maku on tyylin mukaisesti lyhyt, raikas ja vain hiukan karvas.

Millainen?

Doudet-Naudin Beaujolais-Villages Nouveau on väriltään melko syvän rubiininpunainen. Tuoksu on kirsikkainen, vadelmainen ja mielenkiintoisen kukkainenkin, hauskasti aromikas. Maku on runsaan marjainen, pirteän hapokas ja lyhyehkö. Maku loppuu hentoon banaanimaiseen aromiin. Tässäkin on enemmän täyteläisyyttä kuin tavallisesti.

Mihin?

Tarjoile nämä viinit viileänä, melkein jääkaappikylmänä. Pienet juustoiset suolapalat ovat sopivimpia naposteltavia, pienet liharuuatkin ja jopa savustetut kalat käyvät hyvin.

Parasta Beaujolais Nouveau -viini on kuitenkin sellaisenaan juotuna. Silloin se on hassuimmillaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä