Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaihda välipalahedelmäksi kiivi – se on appelsiinia parempi C-vitamiinipommi ja hyvä ummetuslääke

Ruoka
 

Tuttu välipalabanaani tai -appelsiini kannattaa välillä vaihtaa kiiviin. Kiivin karvaiselta tuntuvan kuoren alla lymyilee nimittäin vitamiinipaukku.

”Kiivi on jäänyt vähän pimentoon, vaikka se on hedelmien salaista aatelia”, sanoo ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen.

Sadassa grammassa kiiviä on 67 milligrammaa C-vitamiinia, kun samassa määrässä appelsiinia C-vitamiinia on 51 milligrammaa.

Lisäksi kiivissä on runsaasti B-ryhmän vitamiineihin kuuluvaa folaattia, jonka saanti on suomalaisten keskuudessa keskimäärin liian alhaista.

Esimerkiksi 130 gramman painoisessa banaanissa on folaattia 16 mikrogrammaa, kun samassa määrässä kiiviä on folaattia 54 mikrogrammaa. Folaatin saantisuositus on aikuisille 300 mikrogrammaa vuorokaudessa. 18–30-vuotiaille naisille suositellaan 400 mikrogrammaa vuorokaudessa.

Folaatin riittävä saanti ehkäisee monia sairauksia, kuten anemiaa ja sikiön kehityshäiriöitä.

Näiden lisäksi kiivi auttaa myös ummetukseen. Kaksi tai kolme kiiviä päivässä pehmittää vatsaa samaan tapaan kuin luumut.

Oikaisu klo 15.30: Artikkelissa luki aiemmin virheellisesti C-vitamiinin määrä mikrogrammoina. Mikrogrammat on korjattu milligrammoiksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit