Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoa joulun alkupalat pieniksi herkkuleiviksi

Ruoka
 

Tänä vuonna Ruoka-sivujen resepteissä toistuvat sanat ylellinen, edullinen, nopea ja muilta mailta. Tee joulun alkupalapöytään smørrebrødien tapaan kaikki ohessa olevat herkkuleivät tai valitse tyylisi.

Suvi Rüsterin hyppysissä perinteiset jouluherkut saavat uudet muodot.
Suvi Rüsterin hyppysissä perinteiset jouluherkut saavat uudet muodot.

Ylellinen: Kun leivän leipoo itse, smørrebrødistä tulee luksusta. Mallasleipä kannattaa leipoa paria päivää aikaisemmin, sillä ”vanhetessaan” leivän maku vain paranee. Makea mallasleipä, sopivasti balsamiviinietikasta kirpakat punajuuret ja suolainen roquefort-vaahto luovat makuhermoja hemmottelevan trion, josta ei puutu mitään. Voit paahtaa ja marinoida punajuuret sekä sekoittaa roquefortvaahdon jo edellisenä iltana, niin juhlapäiväksi ei jää kuin mallasleivän kokoaminen.

Edullinen: Uunissa mustaksi paahdetut purjonlehdet värittävät savusilakkaleivän ulkonäön ja antavat mahtavan poltetun aromin kokonaisuudelle. Paahda vain purjon uloimmat tummanvihreät lehdet, sillä mitä mehukkaampi ja kosteampi lehti, sen pidempään paahtaminen kestää. Katajanmarjakurkut ja purjotuhkan voi tehdä hyvissä ajoin, ja savusilakat perata ruodoistaan edellisenä päivänä. Näin leivät voi vain ripeästi koota juhlapäivänä.

Nopea: Makeahkolle joululimpulle levitetty dijoninsinappitahna ja kasa savusuolalla maustettua poron sisäfileetä on todella hyvä ja tyylikäs tarjottava alkuruuaksi tai pikkusuolaisena. Muista ottaa sisäfilee huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista, jolloin roseeksi paistaminen onnistuu parhaiten ja porosta tulee suussa sulava.

Muilta mailta: Kampasimpukat kypsyvät pannulla muutamassa minuutissa. Varo ylikypsentämästä simpukoita, muuten niiden rakenne muuttuu sitkeän kumimaiseksi. Seesaminsiemenöljytipalla maustettu ranskankermanokare viimeistelee ja pyöristää thaimaalaisittain maustetun simpukkaleivän makua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit