Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi ruokatrendi leviää Yhdysvalloissa: piirakka kakun sisällä

Ruoka
 
Ruutukaappaus David Burke fabrick -ravintolan Facebook-sivuilta.
Ruutukaappaus David Burke fabrick -ravintolan Facebook-sivuilta.

Amerikkalaiskodeissa syödään tänään torstaina yksi syksyn merkittävimmistä aterioista, kiitospäivän ateria. Jälkiruokapöydässä nähdään usein omena-, kurpitsa- tai pekaanipiirakka, mutta uusi herkku on valtaamassa alaa: piecaken. Asiasta kertoo The New York Times.

Piecaken on piirakka kakun sisällä. Piirakka voi olla millainen tahansa, esimerkiksi marja-, tosca-, kurpitsa- tai sitruunapiiras. Myös kakuksi kelpaa mikä tahansa, esimerkiksi suklaa- tai juustokakku.

The New York Timesin mukaan harrastelijat ovat tehneet piecaken-leivonnaisia jo vuosia, mutta laajaan tietoisuuteen herkku on tullut newyorkilaisen David Burke Fabrick -ravintolan kehittämän reseptin myötä. Siinä kakun sisällä on peräti kolme kiitospäivälle tyypillistä piirakkaa: kurpitsa- omena- ja pekaanipiiras. Kyseistä piecakenia on myyty noin sata päivässä, lehti kertoo.

Yhdessä kolmen piirakan kakkupalassa on arviolta 1 200 kilokaloria.

Korjattu 30.11. klo 11.53. Jutussa kerrottiin virheellisesti, että koko kakku sisältää 1200 kaloria. Todellisuudessa yhdessä kakkupalassa on 1200 kilokaloria.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit