Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

23 joululahjavinkkiä ruokaihmiselle

Ruoka
 

Jos mielii ostaa joululahjaksi ruuanlaittoon liittyvän välineen, kaupoissa törmää valtavaan määrään keittiökrääsää. Mistä tietää, mitkä välineet ovat hyödyllisiä ja mitkä jäävät todennäköisesti pölyttymään kaapin perälle?

Viime joulun alla kysyimme ammattikokeilta, mitkä keittiövälineet kuuluvat heidän luottotavaroihinsa. Juttu on jälleen ajankohtainen, ja sen 14 vinkkiä löytyvät täältä.

Nyt selvitimme sokerileipureiden suosikit ja pyysimme paria konditoria-alalla työskentelevää vinkkaamaan tärkeimmät ja kotikäyttöön sopivat työkalut.

Kaikista varmin tapa tehdä lahjansaaja tyytyväiseksi lienee ostaa lahjakortti keittiötarvikkeita myyvään liikkeeseen. Jos kuitenkin haluat ostaa valmiin lahjan, ammattilaisten suositukset on hyvä käydä läpi.

Leipomoyritys Gagun jälkiruokamestari Jarmo Laitisen luottotavarat:

Digitaalinen vaaka

Leipomisessa tärkeintä on, että pystyy kontrolloimaan asioita. Siksi digitaalinen vaaka on ehdoton väline. Vaa’an on syytä toimia gramman tarkkuudella, sillä jos haluaa pienentää reseptejä, viidenkin gramman tarkkuudella heittoja tulee helposti liikaa. Vaa’an asteikon tulisi yltää kiloon tai jopa kolmeen kiloon.

Digitaalinen lämpömittari

Monikäyttöinen väline, jolla voi muun muassa paistaa lihan juuri oikean kypsyiseksi ja tarkkailla sulatetun suklaan ja sokerin lämpötilaa. Mittari, jossa on pelkkä piikki ja sen päässä mittari, ei ole kätevä. Kannattaa ostaa mittari, jossa anturiosaa voi pitää uunissa ja mittari jää uunin ulkopuolelle. Laitteessa on syytä olla hälytystoiminto, jotta laitteen voi laittaa hälyttämään, kun vaikkapa liha on kypsää.

Jämäkkä silikonilasta

Tätä tarvitsee pehmeiden taikinoiden ja vaikkapa moussen sekoittamiseen. Pidän itse vähän kourumaisesta lastasta, jossa on pieni pesä. Lasta ei saa olla liian pehmeä, jotta sillä voi sekoittaa paksumpiakin tuotteita. Varren pitää mennä kunnolla kumilastan sisään. Itse käytän metallivartista lastaa, mutta puinen ja muovinenkin varsi sopivat kotikäyttöön.

Lämmönkestävässä silikonilastassa on se etu, että sillä voi sekoittaa marmeladeja ja vaikkapa vaniljakastiketta kattilan pohjaa myöten.

Kahvaton, kova taikinanuolija

Tällä voi muun muassa leikata leipätaikinan osiin ja raapia taikinat irti pöydästä leivonnan jälkeen. Väline voi olla metallia tai kovaa muovia.

Polykarbonaatista tehty suklaamuotti

Konvehdit ovat tryffeleiden jälkeen toiseksi helpoin tapa tehdä suklaita. Kovasta polykarbonaatista valmistettu suklaamuotti on siitä hyvä, että kun sitä napauttaa pöytää vasten, suklaan ilmakuplat nousevat pintaan eivätkä jää muotin pohjalle. Silikonisella muotilla tämä ei onnistu.

Kanniston leipomon kondiittori Pia Kyttäsen suositukset:

Kaasupoltin

Tätä voi käyttää monenlaisiin tilanteisiin. Jos leivonnaisessa on italialaista marenkia, tohottimella sen voi polttaa nätisti. Tai jos metallirenkaassa ollut kakku on ollut pakasteessa hyytymässä, polttimen avulla se lähtee helposti irti. Kaasupoltin on myös äärimmäisen kätevä metallipöydän putsaamiseen, jos on tehnyt pöydällä suklaatöitä.

Paletti

Paletti on kahvallinen metallinen lasta, joka on kätevä täytteiden ja kuorrutteiden levittämisessä. Paletteja on erikokoisia ja muotoisia. Kulma- ja suorapaletti ovat hyviä.

Kakkuhyrrä

Tämä sopii intohimoiselle kakkujen koristelijalle. Kakku laitetaan hyrrän päälle, ja kakkua voi pyöritellä samalla, kun koristelee.

Pursotinpussi ja tyllat

Hyvä pursotinpussi on iso ja jämäkkä, ja siihen voi hankkia erilaisia teräosia. Sopii kaikkeen koristeluun ja pursotteluun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit