Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raikkaita ja hapokkaita juomia

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Juomien valinta kasvisruokiin ei kovin oleellisesti poikkea juomien valinnasta liha- tai kalaruokien seuraksi. Oikeastaan vain hyvin runsaan tanniiniset punaviinit voivat aiheuttaa yhdistelmissä hankaluuksia. Tähänkin kyllä löytyy ratkaisu juustoista, niillä on taipumus pehmentää viinin tanniineja.

Kikherne-fetasalaatille on tarpeen saada raikkaan hapokas ja aromikas valkoviini. Joulupöydässä kannattaa sijoittaa myös viinin laatuun, siksi tässä ehdotan aivan erinomaista galicialaista valkoviiniä Gran Vinum Albariño 2014 (19,99 e). Sen tyylikkään kukkaisa ja ryhdikäs olemus kruunaa salaatin.

Kukkakaaliannos saa makuja juustokuminasta ja korianterista. Juomaksi sopii mainiosti pienehkön kulttimaineen ansainnut amerikkalainen Kungfu Girl Riesling 2014 (14,99 e).

Kasvispohjainen Wellington antaa yhtä muhkean vaikutelman kuin alkuperäinen Beef Wellington. Jykevän punaviinin sijasta tähän kannattaa ottaa kaikkein luonteikkaampiin roseeviineihin lukeutuva Château d'Aqueria Tavel Rosé 2014 (14,54 e).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit