Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Piparkakuista voi tehdä myös joulukranssin – popcornit ja perunatkin käyvät

Ruoka
 

Miksi tehdä ainainen piparkakkutalo, kun vähemmällä vaivalla voi tehdä piparkakuista näyttävän ovikranssin?

Netistä löytyy valtava määrä kuvia piparikransseista. Keräsimme yhteen linkkejä, joista kotileipuri voi etsiä inspiraatiota.

Piparikransseissa suositaan esimerkiksi tähden muotoisia pipareita, kuten tässä esimerkissä. Myös piparkakku-ukkoja esiintyy paljon. Lehtiseppele on niin ikään suosittu kranssin aihe. Mikä tahansa muukin muoto käy, kuten tästä näkyy.

Kranssin voi tehdä myös valmispipareista, kuten tässä sydänpiparikranssissa. Kranssin voi lisäksi koristella erilaisilla nauhoilla tai naruilla. Viimeksi mainitusta linkistä löytyy myös video kranssin tekemisestä.

Kranssissa voi tietysti yhdistellä eri muotoisia ja eri tavoin koristeltuja piparkakkuja, kuten tässä esimerkissä. Astetta näyttävämmän kranssista saa, kun käyttää elintarvikevärejä, kuten tämä bloggari. Ideoita pipareiden koristeluun voi etsiä esimerkiksi Mansikkamäki-blogista.

Osa piparikransseista on suunniteltu pidettäväksi pöydällä. Neljä kynttilää sisältävän adventtikranssin tekeminen on ehkä myöhäistä, mutta ideaa voi soveltaa myöhemminkin.

Jos piparkakkukranssi tuntuu liian tylsältä, kannattaa etsiä ideoita täältä. Kranssin voi nimittäin tehdä myös vaahtokarkeista, popcornista, perunoista, ruusukaalista – siis mistä vain.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä