Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Älä unohda näitä Helsingin ruokatapahtumia joulun alla

Ruoka
 
Matilda Manninen
Mikko Levoska
Teurastamon joulumarkkinoilta voi ostaa usean yrityksen artesaanisuklaita.
Teurastamon joulumarkkinoilta voi ostaa usean yrityksen artesaanisuklaita. Kuva: Mikko Levoska

Joulumyyjäisiä on Helsingissä vaikka millä mitalla, mutta ruuasta kiinnostuneen ihmisen kannattaa huomioida erityisesti seuraavat joulun ajan tapahtumat.

Tuomaan markkinat 22.12 asti

Viime viikolla Senaatintorilla avautuneet Tuomaan markkinat ovat ruuasta kiinnostuneelle käymisen arvoinen tapahtuma.

Torin keskellä on kaksi ruokapihaa, joissa yhteensä 11 ruokakioskia myy valmiita annoksia. Tarjolla on muun muassa Kolmon3n-ravintolan burgereita, Harjun makkaratehtaan bratwurstia, Street Gastron täytettyjä leipiä, Soil Wine Roomin tapaksia ja nuudelibaari Fat Ramenin jouluista poro-ramenkeittoa. Alueella on anniskeluoikeudet.

Torin perinteisissä myyntikojuissa myydään esimerkiksi hunajaa, kalasäilykkeitä, saaristolaisleipää, juustoja, käsin tehtyjä tikkareita, tuoretta kermatoffeeta ja useiden eri suklaayritysten tuotteita, muun muassa espoolaisen Arctic Chocin luomusuklaata.

Tapahtuma on auki joka päivä kello 11–20. Perjantaisin ja lauantaisin ruokapihat ovat avoinna pidempään, kello 22:een saakka.

Musaa ja maistelua -tapahtumat Hietalahden hallissa lauantaisin

Hietalahden kauppahallissa voi nauttia musiikista ja pienistä maistelupaloista iltaisin kello 17–22 vielä kahtena lauantaina: 12.12. ja 19.12. Hallin yrittäjät valmistavat asiakkaille 3–5 euron maisteluannoksia ja ilmaisia maistiaisia, joiden kanssa voi halutessaan kulkea ympäri hallia juomien kanssa. Musiikista vastaavat We Love Helsingin dj:t. Samalla voi ostaa kauppiaiden muita ruokatuotteita vaikkapa jouluksi.

Myös muut Helsingin kauppahallit ovat mainioita paikkoja tehdä ruokaostoksia joulun alla.

Teurastamon joulumyyjäiset 19.–20.12.

Sörnäisten ja Kalasataman kupeessa Teurastamolla (Työpajankatu 2) järjestettäviin joulumyyjäisiin tulee noin 50 start up -yrittäjää, esimerkiksi muotoilijoita, käsityöläisiä ja valaisin- ja vaatesuunnittelijoita. Myynnissä on myös erilaisia ruokia.

Makean ystävän kannattaa huomioida erityisesti Flavour Studion Suklaarasia-niminen artesaanisuklaatapahtuma, jossa on mukana useita yrityksiä: Chjoko, Gagu, Mayra, Petri’s ja Suklaatäplä. Myynnissä on Suomessa valmistettuja suklaatuotteita. Hitiksi saattaa muodostua suklaarasia, jossa on kaikkien mukana olevien yritysten suklaita.

Teurastamon joulumyyjäiset ovat avoinna lauantaina ja sunnuntaina 19.–20.12. kello 10–16 ja Suklaarasia kello 10–15.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit