Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin palkitsee ruokakulttuurin kehittäjiä – yleisö voi äänestää suosikkejaan

Haussa ovat muun muassa vuoden 2015 merkittävin ruokakulttuuriteko ja ruokatapahtuma.

Ruoka
 
Markus Jokela / HS
Vuoden ruokatapahtumaksi on ehdolla muun muassa Silakkamarkkinat.
Vuoden ruokatapahtumaksi on ehdolla muun muassa Silakkamarkkinat. Kuva: Markus Jokela / HS

Helsinki aikoo ensimmäistä kertaa palkita ihmisiä ja tahoja, jotka ovat kehittäneet Helsinkiä paremmaksi ruokakaupungiksi vuoden 2015 aikana.

Äänestyksessä on kuusi kategoriaa, ja yleisö voi äänestää suosikkejaan kaikissa luokissa. Haussa ovat merkittävin ruokakulttuuriteko, ruokatapahtuma, ruokavaikuttaja, ruokalähettiläs, tulokas ja tulevaisuuden toivo. Kategorioihin on valittu ehdokkaat kaupunkilaisten ehdotusten pohjalta.

Yleisö voi äänestää suosikkejaan Helsingin ruokakulttuuripalkinnon Facebook-sivuilla. Yleisöäänestyksen voittajat julkistetaan palkintojenjaon yhteydessä. Kilpailuraati huomioi yleisöäänestyksen tulokset myös omissa valinnoissaan.

Ruokakulttuuriteko viittaa toimintaan, jota voidaan pitää merkittävimpänä Helsingin ruokakulttuurin alalla tapahtuneena tekona vuoden 2015 aikana.

Ruokatapahtumalla tarkoitetaan tapahtumaa, joka on tuonut ruokaelämyksiä helsinkiläisille. Ehdokkaina ovat esimerkiksi Ravintolapäivä, Silakkamarkkinat, Taste of Helsinki ja Kakkunäyttely-tapahtumat, joihin kotileipurit voivat tuoda näytille taidonnäytteitään.

Ruokavaikuttaja puolestaan on ihminen, joka on kehittänyt Helsinkiä paremmaksi ruokakaupungiksi. Ruokalähettiläs on ihminen tai taho, joka on vaikuttanut positiivisesti Helsingin maineeseen ja kehittymiseen ruokakaupunkina.

Tulokaskategoriassa etsitään tänä vuonna avattua, merkittävästi uudistunutta tai muuten toimintaansa parantanutta helsinkiläistä ravintolaa, kahvilaa, baaria, pop-upia, ruokarekkaa tai -fillaria, kauppaa, kioskia, pientuottajaa, panimoa, palvelua tai muuta tahoa.

Tulevaisuuden toivo -kategoriassa palkitaan ruoka-asioiden kanssa työskentelevä ihminen – esimerkiksi kokki, tarjoilija, leipuri, viljelijä, tuottaja tai tapahtumajärjestäjä – joka on lyönyt itsensä läpi tänä vuonna.

”Ennen kaikkea palkinnolla halutaan nostaa esiin rohkeita, uusia, tuoreita ja uudistavia tekijöitä. Koen itse tärkeimmiksi kategorioiksi juuri tulokas- ja tulevaisuuden toivo -kategoriat”, sanoo kilpailun alkuunpanija, Helsingin ruokakulttuuristrategian vetäjä Timo Santala.

Palkinnot ovat suuruudeltaan 200–500 euroa, ja palkintoja jaetaan yhteensä 5 000 euron arvosta. Palkinnot jaetaan Helsingin ruokakulttuuristrategian budjetista.

Yleisöäänestys on auki vuoden loppuun saakka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä