Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jouluna ostetaan kalliimpaa viiniä kuin muulloin – punaviini on suomalaisten suosikki

Eniten Alkossa kasvaa joulun alla konjakkien, madeirojen ja portviinien myynti.

Ruoka
 

Punaviini on suosituin alkoholijuoma suomalaisten joulupöydissä tänäkin vuonna, kertovat Alkon tilastot.

”Myynti näyttää menevän tuttuun tapaan. Punaviini on litroissa mitattuna suosituin joulun ajan tuote, ja silloin ostetaan kalliimpaa viiniä kuin normaalisti. Vaikka taloudelliset ajat ovat tiukat, jouluun halutaan panostaa”, sanoo Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna.

Eniten joulun aikaan kasvaa yli 17 euroa maksavien viinien myynti. Sama trendi näkyy valko- ja kuohuviineissä.

Prosentuaalisesti eniten joulun aikaan kasvaa kuitenkin vanhojen ja kalliiden konjakkien, madeirojen ja portviinien myynti. Esimerkiksi madeiran kysyntään on odotettavissa joulun sesonkina lähes tuhannen prosentin lisäys marraskuun vastaavaan aikaan verrattuna, Vilkuna kertoo. Arvio perustuu viime vuoden ja tämän vuoden myyntitilastoihin.

Kaiken kaikkiaan alkoholijuomien myynti on ollut laskussa tänä vuonna. Kysyntä on vähentynyt kaikissa muissa juomaryhmissä paitsi kuohuviineissä – erityisesti samppanjoissa – sekä alkoholittomissa juomissa.

Alkoholittomien juomien myynti taas on lähes tuplaantunut viimevuotisesta. Vilkuna arvelee tämän johtuvan muun muassa siitä, että valikoima on laajentunut, ja alkoholittomat juomat on pantu myymälöissä paremmin esille.

Pienpanimobuumin myötä erikoisoluiden kysyntä on kasvanut. Osa joulun sesonkioluista on myyty Alkoista loppuun, ja osa loppuu vuodenvaihteeseen mennessä, Vilkuna arvioi.

”Kyllähän suomalaisen joulupöydän makuihin oluet sopivat tietyllä tavalla paremmin kuin viinit. Koko aterian voi mennä oluella, jos haluaa.”

Tänä vuonna myyntiään ovat kasvattaneet ale-oluet, joita on myyty neljännes edellisvuotta enemmän. Erityisesti vahvasti humaloidut ipat eli indian pale ale -oluet ovat olleet suosittuja, Vilkuna kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit