Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Karnevaalit kotona – lainaa maut uudenvuoden herkkuihin Latinalaisesta Amerikasta

Latinalaisessa Amerikassa tiedetään, millaiset ruuat ja juomat tekevät juhlasta värikkään.

Ruoka
 

Kaipaatko ideoita uudenvuoden herkutteluun? Eteläamerikkalaiset ruuat ja juomat sopivat osaksi melkein mihin tahansa kansainväliseen menuun. Latinalaisen Amerikan maut ovat sekä raikkaita että mausteisia. Ruuista aistii myös chilin kevyen puraisun, mutta liian tulisia ne eivät ole.

Perulainen ceviche on varma valinta aterian alkuruuaksi. Raikkaampaa ruokahalun herättäjää tuskin on olemassakaan. Cevicheä voi tarjota huoletta myös niille, jotka suhtautuvat epäilevästi raakaan kalaan. Sitruksinen mausteliemi kypsentää kalan kahdessa ja puolessa minuutissa.

Helsingin Sanomien toimittaja, kokki Laura Kaapro lievittää matkakuumetta hellan ääressä.
Helsingin Sanomien toimittaja, kokki Laura Kaapro lievittää matkakuumetta hellan ääressä.

Alkuruuan tarjoilu helpottuu, kun valmistelet kuhaseoksen ja mausteliemen erillisiin kippoihin jääkaappiin jo hyvissä ajoin. Näin annosten kokoaminen vie vain muutaman minuutin.

Chicharrón tarkoittaa rapeaa nahkaa, ja ruoka tehdään yleensä possusta. Chicharrónes de Pollo puolestaan valmistetaan kanansiivistä, jotka kastetaan taikinaan ja friteerataan rouskahtavan rapeiksi.

Uppopaistotaikinassa kannattaa käyttää vodkaa. Se estää sitkon muodostumista ja tekee seoksesta kuivemman. Taikina tarttuu kanansiipiin paremmin ja lopputulos on todella hyvä.

Dipiksi sopii virkistävä dominikaanilainen Wasakaka-kastike, joka sekoitetaan limettimehusta, öljystä, vihreästä chilistä, sipulista, valkosipulista ja lehtipersiljasta.

Jos kaipaat stressitöntä pääruokaa, voit työntää uuniin eteläamerikkalainen lihapata Carne Guisada, jollaista valmistetaan etenkin El Salvadorissa, Puerto Ricossa ja Venezuelassa. Ruokalajin juju on padan pinnalle ripoteltavissa tuoreissa lisäkkeissä. Siten annokseen tulee sekä mureaa lihaa ja maustunutta kastiketta että raikkaita vivahteita ja rapsakoita rakenteita.

Juhlajuomien kärkipaikkaa pitää huolellisesti rakennettu cocktail. Perinteisen caipirinhan pohjana on sokeriruokoviina cachaça. Nykyisin juoman alkuperäismaissa – Brasiliassa, Paraguayssa, Uruguayssa ja Argentiinassa – suositaan myös vodka-versiota eli caipiroskaa. Tässä karnevaalijuomassa caipiroska maustetaan inkiväärillä, mintulla ja passiohedelmällä. Pirteä drinkki käy alkumaljaksi tai aterian jälkeisiin karnevaalitunnelmiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä