Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiettyjen ihmisten kanssa ajautuu aina puolustelemaan itseään – oli kyseessä sitten ruoanlaitto tai treenaaminen

Ruoka
 
Emmi-Liia Sjöholm
Kirjoittaja on toimittaja, ruokakirjailija ja itseoppinut kokki, jonka keittiössä vallitsee aina viljaton kaaos

Olin viime viikolla ystävälläni kylässä, kun hän ryhtyi laittamaan perheelleen ruokaa. Astuessani keittiöön hän pyysi, etten arvostelisi hänen kokkaustaitojaan.

Olen kuullut saman lauseen aika monta kertaa. Tuntuu hassulta, että joku pelkäisi minun läsnäoloani keittiössään. Olin nimittäin itse ennen ihan surkea kokki. Bravuurini oli se, että lämmitin valmispizzat uunissa mikron sijaan. Rapea pinta pelasti pahimmankin lätyn.

Ostin kaupasta lähinnä ruisleipää ja karjalanpiirakoita. Lämpimät ateriat hain viereisestä nepalilaisesta enkä säästellyt hampurilaisissakaan.

Jouduin muuttamaan ruokailutottumuksiani oikuttelevan vatsan vuoksi seitsemän vuotta sitten. Ehkä se koitui onnekkaaksi kohtalokseni. Ruokavaliossani ei päälle parikymppisenä ollut tosiaankaan kehumista.

Ensimmäinen viherpirtelöni oli karvas pettymys. Sulloin blenderiin kaiken vihreän, mitä jääkaapistani löysin. Rucola, kurkku ja basilika toimivat salaatissa, mutta veteen muussattuna niitä ei voi kutsua herkulliseksi yhdistelmäksi. Meni vuosia ennen kuin ymmärsin, että kurinalaisinkin hyvinvointi-intoilija sekoittaa smoothieensa vihreiden kasvisten ja levien lisäksi makeita hedelmiä.

Olen kieltämättä tullut aika pitkälle einesvuosistani. Teen päivittäin ruokaa tuoreista raaka-aineista ja olen jopa kirjoittanut kaksi reseptikirjaa. Muttei minua silti haittaa, jos ystäväni ostaa valkosipulinsa valmiiksi murskattuna.

Kun mietin ystäväni toteamusta tarkemmin, ymmärsin käyttäytyväni itse tismalleen samalla tavalla tiettyjen ihmisten seurassa. Aina, kun näen paljon treenaavaa kaveriani, päädyn puolustelemaan omaa liikkumattomuuttani, vaikka häntä tuskin kiinnostaa, montako punnerrusta olen tehnyt sitten viime näkemän.

Jostain syystä minua alkaa nolottaa hänen hauistensa seurassa. Ehkä samasta syystä osa kavereistani piilottaa einekset, kun menen kylään.

Ihmisillä on tapana tehdä tähän aikaan vuodesta suuria lupauksia. Yksi voisi olla se, ettei ota turhia paineita, oli kyse sitten punnerruksista tai valkosipulimurskasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit