Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus: Prosessoitu ruoka saattaa heikentää suolistoa ja lisätä autoimmuunisairauksien riskiä

Ruoka
 

Prosessoidulla ruualla saattaa olla yhteys autoimmuunisairauksiin. Yhdysvaltalainen terveysaiheita käsittelevä verkkojulkaisu Autoimmunity Reviews kertoo tutkijoiden havainnoista, joiden mukaan prosessoitu ravinto voi heikentää suolistoa. Tämä lisää riskiä sairastua esimerkiksi 1. tyypin diabetekseen, keliakiaan, nivelreumaan, multippeliskleroosiin ja Crohnin tautiin.

Prosessoiduiksi ruuiksi elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) määrittelee muun muassa valmis-, pakaste- ja säilykeruuat mutta myös muulla tavalla käsiteltyjä elintarvikkeita. Näitä ovat muun muassa juusto, aamiaismurot, leipä, pekoni ja makkarat.

Autoimmuunisairaus syntyy, kun immuunijärjestelmä hyökkää elimistössä terveitä soluja vastaan luullen niitä vieraiksi hyökkääjiksi. Tästä voi seurata kudosvaurioita.

Israelilainen Aaron Lerner ja saksalainen Torsten Matthia s jäljittivät tukimuksissaan autoimmuunisairauksien ja prosessoidun ruuan yhteyttä. He huomasivat, että elintarvikkeissa käytetyt lisäaineet – niiden joukossa myös esimerkiksi glukoosi, gluteeni ja natrium – kuormittivat suolistoa ja vaikuttivat autoimmuunisairauksien kehittymiseen.

Tutkimuksesta kertoi Medical News Today -sivusto.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit