Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pavut liittoutuvat oluen kanssa

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Pavut sinänsä eivät ole kovin erikoisia makunsa tai aromiensa puolesta. Oleelliset tekijät mielenkiintoista juomaa valittaessa löytyvätkin annoksien muista mauista.

Tämän viikon reseptit sisältävät papujen lisäksi chiliä ja korianteria. Kokonaismaut ovat hyvin vahvoja ja siksi viini ei kuulosta mielekkäältä valinnalta. Lähes kaikkien viinien maku jää helposti ruokien makujen puristuksiin. Olut tuntuu huomattavasti luontevammalta vaihtoehdolta näiden luomuksien kanssa.

Sopa de Frijoles, vahvan makuinen papukeitto, on erinomainen talvinen ruoka. Sen kanssa vahva ja tumma talviolut on tasapainoinen juoma. Esimerkiksi Stadin Panimo American Imperial Porter (6,61 euroa) on vahva ja voimakas olut, jonka maku kutkuttaa kitalakea keiton chilin kanssa.

Juustokuorrutteinen papu-bataattiannos kaipaa hapokkaampaa ja raikkaampaa juomaa. Ehdottomia suosikkejani tällaisten ruokien kanssa ovat tsekkiläiset lagerit. Näistä aina tyylikäs ja hyvin suosittu on Pilsner Urquell (3,29 euroa). Sen aromikas maku ja sopivan ryhdikäs rakenne antavat hyvän ja herkullisen lisän bataateille.

Gumbo on taas niin jykevä annos, että hakisin jotain olutta, jossa on viitteitä samaan vaikutukseen, jota rieslingviinit saavat makkararuokien kanssa. Kevyttä ja hapokasta makumaailmaa edustaa esimerkiksi belgialainen Mongozo Premium Pilsener (3,50 euroa).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit