Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tipattoman sijaan vietin venäläisen illan – elämäntaparemontissa toimii lempeys

Ruoka
 
Emmi-Liia Sjöholm
Kirjoittaja on toimittaja, ruokakirjailija ja itseoppinut kokki, jonka keittiössä vallitsee aina viljaton kaaos

Tammikuisten holtittomien treenihurahdusten jälkiseuraamukset ovat tulleet minulle kalliiksi. Kuntosalin määräaikaisjäsenyys on syönyt tiliäni tasaisen varmasti, vaikka loppuvuodelle on kertynyt treenikertoja pyöreät nolla.

Syksyllä päätin ottaa liikkumiseen aivan uuden näkökulman. Aloitin rauhallisen ja esteettisen lajin, jonka ensisijainen tarkoitus ei ollut päästä kesäkuntoon. Klassisesta baletista on viime kuukausien aikana tullut suorastaan intohimoni. Tunnit tuntuvat joka kerta jäävän kesken, ja mietin jatkuvasti, ehtisinkö harrastaa lajia kolmesti tai jopa neljästi viikossa.

En muista kokeneeni vastaavaa koskaan aiemmin.

Alkuvuonna tehdään tunnetusti suuria elämäntaparemontteja. Monelle käy kuitenkin kuten remonteille yleensä: vähintään lattialistat jäävät asentamatta. Balettiharrastukseni myötä olen alkanut miettiä, miksi olen kerrankin saanut pidettyä intoa yllä. Samanlaista sitkeää innokkuutta moni kaipaisi myös terveellisen ruokavalion ylläpitämiseksi.

Tärkeintä lienee lempeys. Baletti alkoi alkeista. Jokainen ehti hyvin mukaan, mutta tarkka laji vaati keskittymään täysillä yksityiskohtiin. Nopeat oppijatkaan eivät voineet kyllästyä, koska jalan täydellistä aukikiertoa voisi hinkata loputtomiin.

Aloittelijalle suositeltiin kahta tuntia viikossa. Se piti otteessaan, muttei vaatinut liikaa. Viikkoon jäi jopa viisi rokulipäivää, jolloin ei ollut pakko tehdä mitään. Notkeutta vaativa laji kannusti kuitenkin kummasti keskittymään kehonhuoltoon oma-aloitteisesti viikon muinakin päivinä.

Olen aivan liian usein yrittänyt liikaa liian nopeasti: käydä kyykkäämässä heti viidesti viikossa tai karsia kaikki herkut kerralla. Baletin myötä olen oppinut, että vähempi riittää.

Sama pätee uuteen ruokavalioon. Kannattaa aloittaa askel kerrallaan ja lisätä vaikeusastetta hiljalleen. Kun alusta asti on selvää, että elämään kuuluu myös ajoittaista nautiskelua, ei epäonnistumisen vaaraa ole.

Kun muut aloittivat tämän vuoden tipattomalla tammikuulla, minä vietin tanssikavereideni kanssa venäläisen illan, johon kuului blinejä, hyvää viiniä ja pietarilaisen balettiryhmän esittämä Joutsenlampi. Morkkiksesta ei ollut tietoakaan, vaikka blinit olivat rasvaisia ja jouduimme jättämään oman tanssituntimme väliin nähdäksemme ammattilaiset lavalla. Treeneihin ehti seuraavanakin päivänä, jopa entistä innostuneempana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit