Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki palkitsi Satokausikalenterin kehittäjän

Helsinki palkitsi ruoka-alan vaikuttajia ensimmäistä kertaa.

Ruoka
 
Kari Pullinen
Satokausikalenteri-palvelun kehittäjä Samuli Karjula on edistänyt sesonkien mukaista kasvisten ja hedelmien syöntiä.
Satokausikalenteri-palvelun kehittäjä Samuli Karjula on edistänyt sesonkien mukaista kasvisten ja hedelmien syöntiä. Kuva: Kari Pullinen

Helsinki on nimennyt vuoden 2015 ruokavaikuttajaksi Satokausikalenterin kehittäjänä tunnetun Samuli Karjulan. Satokausikalenterin tarkoitus on perehdyttää ihmisiä sesonkien mukaiseen vihannesten ja hedelmien syöntiin. Kalenteri toimii paitsi paperi- ja mobiiliversiona myös nettisivun muodossa.

Karjula on tehnyt yhteistyötä muun muassa S- ja K-ruokakauppaketjujen kanssa, minkä seurauksena sesongissa olevat hedelmät ja kasvikset on nostettu kaupoissa näkyvämmin esille. Tämä on lisännyt kasvisten ja hedelmien kulutusta.

Helsingin ruokakulttuuripalkinnot jaettiin ensimmäistä kertaa maanantaina Teurastamon Kellohallissa ihmisille ja tahoille, jotka ovat kehittäneet Helsinkiä paremmaksi ruokakaupungiksi vuoden 2015 aikana.

Äänestyksessä oli kuusi kategoriaa, joihin valittiin ehdokkaat yleisön ehdotusten pohjalta. Lopullisissa valinnoissa raadin näkemys painoi 70 prosenttia, yleisöäänestyksen tulokset 30 prosenttia. Kussakin kategoriassa jaettiin 500, 300 ja 200 euron palkinnot kolmelle ensimmäiselle.

Vuoden ruokakulttuuriteko -kategoriassa ykkössijan vei REKO-lähiruokarinkien perustaminen Helsinkiin. REKO-piireissä kuluttajat tilaavat ruokaa Facebookin kautta suoraan lähialueen tuottajilta ilman välikäsiä. Ruoka haetaan ennalta sovitusta paikasta.

REKO-ruokaringit syntyivät alun perin Pohjanmaalla. Helsingissä on jo kahdeksan REKO-rinkiä, ja niihin kuuluu yli 4000 ihmistä.

Vuoden tulokkaana palkittiin Tehtaankadulle hiljan avattu kortteliravintola Baskeri & Basso, jonka tunnelma, asiakaspalvelu, ruoka ja juoma on ihastuttanut sekä ruokakriitikoita että kaupunkilaisia.

Vuoden ruokatapahtumista ykköseksi valittiin Hietalahden kauppahallissa loppuvuonna alkaneet Musaa & maistelua -illat, joissa yleisö sai maistella kauppiaiden tekemiä pieniä annoksia musiikin säestyksellä. Tapahtumat järjesti We Love Helsinki yhdessä hallin kauppiaiden kanssa.

Ruokalähettiläs-sarjassa eniten ääniä sai viini- ja ruokakirjailija Arto Koskelo, joka puolustaa innokkaasti helsinkiläistä ruokakulttuuria puheissaan ja teksteissään.

Tulevaisuuden toivo -kategoriassa etsittiin ruoka-alalla työskentelevää ihmistä, joka on lyönyt itsensä läpi vuonna 2015 ja josta kuullaan vielä. Ykkössijan vei punavuorelaisen kahvila Kuuman pitäjä Wia Nyman. Raati kiitteli muun muassa Nymanin kykyä ottaa kaikki asiakkaansa henkilökohtaisesti huomioon.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä