Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

La Chablisienne Chablis 'le finage' 2014

Blinin kyytipojaksi

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

La Chablisienne Chablis 'le finage' 2014

Ranska, AC Chablis

Tuottaja: La Chablisienne

Rypäle: Chardonnay

Hinta: 16,98 euroa

4/5 tähteä

Mikä ja miksi?

Chablis’n hinnassa on samanlaista nimilisää kuin samppanjassakin. Sen uniikkeja makuja kun ei voi kopioida. Mineraalinen, ohuen hedelmäisen ja ryhdikkään hapokkaan maun yhdistelmä syntyy vain viileiden kalkkikivisten peltojen äärellä. Siksi 17 euron hinta ei tunnu liialliselta.

Millainen?

Tuoksu on tavallaan hento ja ohut, mutta mineraalisen savuisuuden myötä siinä on voimaa. Vihreä omena ja sitrus jäävätkin tässä tuoreessa tuoksussa hiukan taka-alalle. Täysin kuiva maku on terävän hapokas, melkein metallisen viiltävällä tavalla. Maku on tämän hintatason viiniksi yllättävänkin pitkä. Omenais-sitrusmaiset jälkiaromit ovat viipyileviä. Maku päättyy kuitenkin voimalliseen mineraalisuuteen.

Mihin?

Sellaisenaan juotuna tämä on elämyksellinen viini, kunhan oivaltaa hapokkaan mineraalisen maun merkityksen. Ruokaviininä chablis on monikäyttöinen. Varsinkin rasvaisten ruokien kanssa viinin ylitsevuotava hapokkuus on piristävä. Parhaimmillaan viini on kuitenkin mietojen kalojen, vaalean lihan ja vain vähän makeita elementtejä sisältävien salaattien kanssa. Sesonkiruokia ajatellen: rasvaisen blinin yksi parhaista juomista on juuri chablis.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit