Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taikinalätty ja täytteet – mikä nerokas keksintö!

Taikinapohja ja herkulliset päälliset maistuvat kaikille: pizzaa ja sen sukulaisia syödään ympäri maailman. Flatbread on trendipurtavaa juuri nyt.

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Elvi Rista
Kuva: Elvi Rista

Flatbread, litteä leipä, on trendipurtavaa Yhdysvalloissa. Myös Suomessa muutama paikka myy flatbreadia, jonka pohja paistetaan kypsäksi ilman täytteitä. Runsaat päälliset kasataan kypsän pohjan päälle – ja viimeistelyyn voidaan käyttää kastikettakin.

Armenian ja Turkin vastine pizzalle on lahmacun. Siinä soikealle taikinapohjalle levitetään maustettua, aavistuksen tulista lampaanlihaa. Päälle puristetaan vielä sitruunaa tai limettiä.

Myös libanonilainen manoush näyttää hieman pizzalta. Pohja sivellään klassisessa versiossa oliiviöljyllä ja za’atar-mausteseoksella. Manoush maistuu rullalle kääräistynä jopa aamiaisella.

Reseptit löydät alta:

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä