Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mausteinen kiinalaisruoka otetaan vastaan makeahkolla viinillä

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Maailman sommelierit tuntuvat olevan hyvin yksituumaisia kiinalaisen ruuan juomasta: se on vähintään puolikuiva riesling. Perusteena on ruuan hapanimelä ja usein vahvan tulinen maku. Happamuutta vastaan rieslingin hapot ovat juuri oikeanlaisia. Ja viinin makeus on tarpeen niin ruuan imelyyden kuin mausteisuuden vastaanotossa. Arkinen ja huokea Moselin laaksosta tuleva Moselland Riesling Kabinett 2014 (8,99 euroa) on tässä mainio esimerkki.

Oikein tulisen ruuan kanssa rieslingin hapot voivat kuitenkin olla äksyileviä. Tällöin matalahappoinen, vähintään kuivahko tai makeampi gewurztraminer on klassikko. Se tuo sitä paitsi huimia lisäaromeja ruokaan kukkaisuudellaan. Uusiseelantilainen Spy Valley Gewürztraminer 2014 (14,70 euroa) on edellä mainittujen ominaisuuksien puolesta hyvin suositeltava.

Myös oluiden ja siidereiden ystäville löytyy maukkaita vaihtoehtoja mausteisen kiinalaisen ruuan juomaksi. Imelähköt talvioluet ovat runsasmakuisina ja makean maltaisina hyvä vaihtoehto. Lammin Sahti Ruisrääkkä (5,74 euroa) on pienpanimoiden talven uutuuksista omintakeisimpia. Sen hedelmäinen ja pehmeä maku on erityisen sopiva viikon kiinalaisille ruuille. Pehmeyttä ja hedelmäisyyttä löytyy myös englantilaisesta maalaissiideristä Gwynt y Ddraig Farmhouse Cloudy Scrumpy (5,39 euroa).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä