Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pekinginankka­burgereita tarjoileva pikaruokaketju aikoo haastaa McDonald’sin

Pekingin ankka on Kiinan ylpeys, joka yleensä syödään valkoisten liinojen verhoamassa pöydässä. Nyt Pekingiin on avattu pikaruokala, joka tarjoaa ankkaa hampurilaisen sisällä.

Ruoka
 
Maija Tammi
Pekingin ankka on Kiinan ylpeys. Nyt sitä tarjotaan myös pikaruokalassa.
Pekingin ankka on Kiinan ylpeys. Nyt sitä tarjotaan myös pikaruokalassa. Kuva: Maija Tammi

Pekingiin on avattu pekinginankkapurilaisia tarjoileva ravintola: pikaruokala, jossa tiskiltä kävellään purilainen ja pahvinen juomamuki tarjottimella pöytään.

Kuulostaa erikoiselta.

Pekingin ankka on Kiinan ylpeys, joka yleensä syödään valkoisten liinojen verhoamassa pöydässä. Kokki paloittelee ankan pöydän vieressä. Liha, kuuluisa kastike ja kasvissuikaleet nautitaan ohueen lettuun käärittyinä.

Nyt kävelen tiskille – lounasaikaan jonottaisin – ja katson yläviistoon essuun puettujen purilaismyyjien pään yli ruokalistaa seinältä. Tilaan ankkapurilaisen ranskiksilla, kuten lähes kaikki muutkin asiakkaat.

Juomanlaskuautomaatin ja ranskalaislaarin takana alkaa suhina, kun purilaistani kasataan.

Ankkapurilainen maksaa 22 yuania eli noin 3 euroa, hiukan enemmän kuin McDonald’sin Bic Mac Pekingissä.

Se on tärkeä vertailukohta, sillä Da Dong Duck aikoo ketjullaan haastaa McDonald’sin ja Kentucky Fried Chickenin. Eikä vain Kiinassa vaan myös maailmalla. Omistaja, kokki Dong Zhenxiang on uhannut avata tänä vuonna ankkapurilaispaikan New Yorkiin, sen jälkeen vuorossa onkin Lontoo ja Pariisi.

Saa nähdä. Toki herra Dong on merkittävä ruokaliikemies Kiinassa, sillä hän omistaa kuuluisan perinteistä Pekingin ankkaa tarjoilevan ravintolaketjun nimeltään Da Dong.

Toistaiseksi ankkapurilaista myydään Pekingissä, sielläkin vain Huomao-keskuksessa keskellä muotiliikkeitä ja toimistoja. Ruokailijat ovat toimistotyöläisiä, kertoo ravintolapäällikkö Dong Yang.

Maija Tammi
Sämpylästä pilkottaa pehmeää ankanlihaa. Höysteet ovat kuin Amerikasta: salaattia ja tomaattia.
Sämpylästä pilkottaa pehmeää ankanlihaa. Höysteet ovat kuin Amerikasta: salaattia ja tomaattia.

Hinnassa Da Dong häviää Mäkkärille, mutta entäs maussa?

Paperikääreestä paljastuu sämpylä, jonka sisältä pilkottaa palanen pehmyttä ankanlihaa ja sen kiiltävää ja rapeaa kuorta. Ei mitään jauhelihamössöä. Se maistuu oikealta Pekingin ankalta, vaikka lihaa on vähän. Myös kastikkeen maku on kohdillaan.

Kurkkuakin on, Pekingin ankan perinteistä seuralaista. Muut tykötarpeet on lainattu Amerikoista: salaatinlehteä ja tomaattia.

Ankkapurilaisesta ei tietenkään ole vastusta kunnon ankka-aterialle, mutta kyllä se Big Macille pärjää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit