Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

All Saints Rutherglen Muscat

Kallis, mutta uniikki makea viini

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

All Saints Rutherglen Muscat

Australia, Rutherglen

Tuottaja: All Saints Estate

Rypäle: Muscat

Hinta: 29,00 e (½ pullo)

5/5 tähteä

Mikä?

Australialainen makea muscat-viini.

Miksi?

Australia tunnetaan chardonnay- ja shiraz-viineistään. Sieltä löytyy kuitenkin hyvin omintakeisiakin viinityyppejä, kuten Hunter Valleyn semillon-valkoviini.

Ennen nykyistä modernia viinikulttuurin aikaa maassa tehtiin paljon makeampia viinejä. Näistä jäi elämään aivan omaa luokkaansa oleva Rutherglenin muscat, jonka esikuvana on eteläranskalaiset makeat muscat-viinit. Australialaisten todella pitkät kypsytysajat ovat heidän omaa perintöään.

Millainen?

Kauniissa pihkan värisessä viinissä on vahva tuoksu, jossa alkoholi on esillä. Aromit ovat intensiivisiä: upea sekoitus kuivattuja hedelmiä, kuten rusinaa, viikunaa ja appelsiininkuorta. Monipuolisessa tuoksussa erottaa myös pähkinää, jopa kukkaisuutta.

Maku on ylettömän makea ja miellyttävän pehmeä, tässä ryhti tulee enemmänkin alkoholista kuin hapoista. Täyteläinen ja hyvin pitkä maku on herkullisen monipuolinen.

Mihin?

Näin makea viini sopii kaikkein makeimmille jälkiruuille, myös keväämmällä ajankohtaiselle mämmille.

Itse korvaisin jälkiruuan vain pienellä lasillisella tätä viiniä. Hintakin asettuu kohdalleen, koska näin makeaa viiniä on sopivaa juoda vain snapsin verran. Kustannukseksi tulee vain 3 euroa lasillista kohti. Viini säilyy jääkaapissa hyvänä useamman viikon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit