Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juuresten makeus ohjaa juomavalintaa

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Juurekset ovat ruokajuomien kannalta melko neutraaleja. Ne kuitenkin makeutuvat jonkin verran kypsennettäessä. Tämä vaatii myös juomiin jonkinasteista makeuden tunnetta. Viineissä tällaista tunnetta antavat sokerin lisäksi täyteläisyys tai hedelmäinen aromikkuus – ja omalta osaltaan myös alkoholi.

Raikkaan sitruunaisessa juuresspagetissa on paljon hapokkuutta, ja siksi myös viiniltä vaaditaan happoja. Mukavan hapokas ja samalla miellyttävän aromaattinen valkoviini voisi olla esimerkiksi espanjalaisen Rias Baixaksen alueen Albariño-viini. Halvin niistä, La Liebre y la Tortuga Albariño 2013 (10,96 e) on melko antoisa. Rutkasti lisää tyylikkyyttä saa hiukan arvokkaammasta viinistä nimeltä Gran Vinum Albariño 2014 (19,99 e).

Tuhti talvinen juureskeitto ei juuri viiniä tai olutta seurakseen kaipaa. Yksi ruokajuoman tärkeimmistä merkityksistä on kuivuvan suun huuhtelu ruuan jälkeen, ja keitto hoitaa huuhtelun itse. Jos haluaa juoda jotain alkoholipitoista, pieni snapsi on tässä mainio valinta. Kuminan ja korianterin makua sekä hiukan tammen mausteisuutta antaa tanskalainen Aalborg Jubilæums Akvavit (25,90 euroa).

Punajuuren ja vuohenjuuston trendikkääseen yhdistelmään sopivaa viiniä ei tarvitse kauaa miettiä: se on uusiseelantilainen sauvignon blanc. Mud House Marlborough Sauvignon Blanc 2014 (13,98 e) on sekä runsaan hapokas että muhkean aromaattinen viini.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit