Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kir-Yianni Ramnista Xinomavro 2012

Upea kreikkalainen ilmestys

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Kir-Yianni Ramnista Xinomavro 2012

Kreikka, Naoussa

Tuottaja: Kir-Yianni Estate

Rypäle: Xinomavro

Hinta: 19,89 euroa

5/5 tähteä

Mikä?

Tanniininen punaviini Nauossan alueelta Pohjois-Kreikasta. Xinomavro-rypäleestä tehdyt viinit ovat erittäin arvostettuja viininharrastajien parissa.

Miksi?

Kreikka tunnetaan halvoista lomista ja huokeista viineistä. Retsinan varmasti tuntevat kaikki siellä lomansa viettäneet. Tämän viikon viini osoittaa, että Kreikasta voi tulla vaativimmankin harrastajan makua hiveleviä juomia.

Millainen?

Täytyy myöntää, että jos tämän viini olisi edessäni sokkomaistiaisissa, en kuuna päivänä olisi osannut sijoittaa sitä Kreikkaan. Todennäköisin vaihtoehto olisi ollut italialainen Barbaresco, sillä viinin aromit ja tanniinisuus ovat juuri sen tyyppisiä. Upeassa, mutta tuoreessa maussa on kypsiä, aromaattisia punaisia marjoja ja hedelmiä, joita säestää hienostunut mausteisuus. Nämä aromit ovat hienosti levittyneet antoisaan pitkään makuun. Parasta viinissä ovat kuitenkin tanniinit, joita on runsaasti, mutta ne ovat erittäin maukkaat ja ne antavat viinin maun loppuun tyylikkään purennan.

Mihin?

Viini on vielä sangen tuore, sen voi hyvin laittaa syrjään ainakin viideksi vuodeksi. Se kelpaa kuitenkin kyllä jo tänä keväänä pääsiäislampaan seuraan. Jos liha on tarjolla puolikypsänä, tanniinit lientyvät ja viinin herkulliset nyanssit pääsevät edustavasti esille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit