Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pehmeä vai tiukka viini pippuripihvin seuraan?

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Kiistelen usein vanhempien herrasmiesten kanssa pippuripihville sopivasta viinistä. Heille ainoa oikea valinta tässä on nuorehko, tanniininen bordeauxviini. Oma suuni ei tätä ymmärrä, sillä mielestäni pippuri ja bordeauxviinin tiukat tanniinit törmäävät ärsyttävän epämieluisasti. Siksi haluaisin mieluummin hyvätasoisen, pehmeämmän punaviinin.

Tällaisia on toki paljon, esimerkiksi toiselta klassikkoalueelta, Espanjan Riojasta. Lan Gran Reserva 2007 (22,90 e) on tyylikäs ja mukavan kehittynyt pippuripihvin viini.

Lankkupihvi on todella herkullista. Tämä punaviinissä marinoitu versio on täydellinen liha tämän viikon viinille, joka on Château Batailley 2008. Viinin maku viipyilee suussa lihan aromien kanssa upean viettelevästi. Myös aromikkaat parmesaanikasvikset sointuvat viikon viinin makuun.

Ulkofileepihvissä on lihan lisäksi kaksi merkittävää komponenttia, jotka vaikuttavat viinin valintaan. Gorgonzolajuusto on runsaan rasvainen, joten viinissä tulee olla runsaasti happoja tai alkoholia, jottei viinin maku latistu.

Omena, selleri ja punasikuri ovat taas todella ongelmallisia punaviinien kannalta, sillä viineistä tulee helposti ohuita ja karvaan makuisia tuon sekoituksen kanssa.

Ongelmia voi välttää mahdollisimman hedelmäisellä ja muhkealla punaviinillä. Tässä hyvä ratkaisu on italialainen amarone, jonka täyteläinen maku pärjää myös salaatin kanssa. Esimerkiksi amaroneviinien edullisemmasta päästä oleva Amarone Armigero 2012 (25,90 e) on roteva ja lämmittävä viini runsasmakuisen pihviannoksen seuraan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit