Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sutherland Riesling 2015

Jäntevä viini miedoille ruuille

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Sutherland Riesling 2015

Etelä-Afrikka, WO Elgin

Tuottaja:

Thelema Mountain Vineyards

Rypäle: Riesling

Hinta: 13,98 euroa

3/5 tähteä

Mikä?

Moderni riesling Etelä-Afrikasta.

Miksi?

Tämän viinin rypäleet ovat kasvaneet Kapkaupungin lähettyvillä Elginin tasangolla. Viileä meri-ilmasto antaa pitkän kasvukauden, jonka aikana Riesling-rypäleetkin kypsyvät tasapainoisesti antaen viineihin kypsän hedelmäisiä makuja.

Millainen?

Viinin väri on hyvin vaalea. Tuoksultaan viini on melko mieto, mutta sangen puhdaspiirteinen. Lasista nousee esiin kypsän omenaista aromia, johon sekoittuu sitruksen raikkautta, aavistus kukkaisuutta sekä kivellisiä hedelmiä. Kypsän hedelmäisyyden lisäksi viinissä on lyhyen sakkakypsytyksen mukanaan tuomaa täyteläisyyttä, vaikka kokonaisuudessaan viini on aika kevyt. Aluksi viinin hapot ovat hedelmän takana, mutta keskipitkän maun lopussa pirteät hapot pääsevät esiin. Jälkimaku toistaa tuoksun aromit miellyttävästi. Rauhallinen, jäntevä ja pirteä viini.

Mihin?

Tasapainoinen, miedohko maku ja sivistyneen oloinen hapokkuus sopivat melko miedoille ruuille. Öljyssä marinoituneet kasvikset, kananpojan rasvaisemmat palat ja vaikka paistetut muikut hyötyvät hapokkaan viinin raikkaudesta ja tasapainoisesta mausta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit