Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vohvelirauta ei ole vain yhden ruuan vempele – näin paistat sillä pullaa

Mitä tapahtuu, kun kotoisan korvapuustin työntääkin uunin sijasta vohveliraudan lujaan syleilyyn?

Ruoka
 
Elvi Rista
Kuva: Elvi Rista

Vierastan vain yhden asian keittiökapineita, joten kaapeistani ei löydy fonduepataa tai leipäkonetta. Eikä vohvelirautaakaan, viime viikkoon asti.

Kiinnostukseni heräsi varovasti. Söin useammallakin ystäväbrunssilla (kyllä, brunssilla, vaikka New York Times ehtikin taannoin todeta, että brunssit ovat junteille) kielen mukanaan vieviä vohveleita.

Sitten ulkomaisista blogeista ja lehdistä alkoi putkahdella mielenkiintoisia käyttötarkoituksia vohveliraudalle.

Mahtavien yöpala- tai seuraavan aamun toastien paistaminen raudalla olikin tuttu juttu. Rohkeampia ideoita ovat pekonin ja munakkaan valmistaminen sillä. Maltillisempien herkkusuiden raudat puristavat täydelliset quesadillat. Näin myös falafel-pullien paisto-ohjeen vohveliraudalle – ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ajatus.

Pullien lisäksi vohvelirautafanit käyttävät kapistusta kuivahkosta brownie- tai porkkanakakkutaikinasta vohvelin muotoisten leivonnaisten valmistamiseen.

Mutta yksi ohje sai minut himoitsemaan rautaa omaan keittiööni. Se oli cinnamon rolls eli kanelikierteet vohveliraudalla paistettuna. Pullanmuotoinen lamppu syttyi pääni päällä ja tunsin kotoisan korvapuustin maun suussani.

Skeptikko minussa kysyy, että miksi ihmeessä paistaisin pullan muualla kuin uunissa.

No ihan vaikka siksi, että se on hauskaa. Ja sen takia, että tuttu pulla maistuu mukavan erilaiselta raudalla paistettuna. Ja siksikin, että aina ei jaksa lämmitellä uunia.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit