Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Munakoisoruuasta tulee helposti vetistä sotkua – ratkaisu on suola

Kokki Henri Alén suolaa munakoisoviipaleet aina.

Ruoka
 
Näin käsittelet munakoison
Näin käsittelet munakoison
Kokki Henri Alén kertoo, miksi munakoisoa on itketettävä.

”Tässä on kasvis, joka helpoiten menee pilalle väärällä käsittelyllä”, tokaisee kokki ja ravintoloitsija Henri Alén.

Kokin hyppysissä on munakoiso. Pahimmillaan siitä saa aikaiseksi vetisen sotkun, joka ei maistu miltään. Siksi kokki haluaa muistuttaa muhkean kasviksen käsittelystä.

”Peruskysymys on, että suolataanko munakoisoviipaleet? Vastaus on, että ainakin minä suolaan ne aina. Munakoiso on niin vesipitoinen kasvis, että siitä on saatava vettä pois. Ja suolaamalla sitä saa pois.”

Munakoison itkettämisen lisäksi tärkeää on myös huolellinen paistaminen. Siihen saa käyttää reippaasti öljyä.

”Tavoitteena on herkullinen maku ja rapsahtavan sienevä rakenne. Liian öljyn voi valuttaa pois vaikka siivilässä.”

Katso kaikki Henri Alénin vinkit HSTV:n videolta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Hae reseptejä

Reseptit