Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Michelin-tähden saaneista ravintoloista vain yksi on naiskokin – Karin Fransson on itseoppinut huippukokki

Karin Fransson on vastannut ravintola Borgholmin keittiöstä 1980-luvulta asti.

Ruoka
 
Mats Samuelsson
Karin Franssonin kokkaustyyli tunnetaan etenkin taitavasta yrttien käytöstä.
Karin Franssonin kokkaustyyli tunnetaan etenkin taitavasta yrttien käytöstä. Kuva: Mats Samuelsson

Kun Pohjoismaiden uudet Michelin-tähtiravintolat paljastettiin Kööpenhaminassa keskiviikkona, juhli mieskokkien joukossa yksi nainen. Hän on Karin Fransson, Ruotsin Öölannissa sijaitsevan ravintola Borgholmin keittiömestari. Ja hän oli juuri ansainnut ensimmäisen Michelin-tähtensä.

Etelä-Saksan Weingartenissa 1951 syntynyt Karin Fransson päätyi lomamatkalle Öölantiin reilu 30 vuotta sitten. Hän tapasi tulevan puolisonsa Owe Franssonin ja jäi Öölantiin. Yhdessä Franssonit ovat pitäneet ravintola Borgholmia 1980-luvulta. Omistajapariskunnan työnjaossa Karin vastaa keittiöstä ja Owe viineistä.

Vaikka Michelin-tähti oli Franssonin ensimmäinen, hän on jo vuosien ajan ollut yksi Ruotsin tunnetuimmista ja arvostetuimmista kokeista, vieläpä ilman muodollista kokkikoulutusta.

Franssonin osaaminen on tunnustettu lukuisilla palkinnoilla. White Guide -ravintolaopas on nimennyt Borgholmin kansainvälisen mestariluokan ravintolaksi vuosina 2012–2015. Borgholm on päässyt myös 50 maailman parhaan ravintolan listalle vuonna 2012. Lisäksi Fransson on saanut Allt om Mat -lehden suuren ruokapalkinnon, joka jaetaan sellaiselle henkilölle tai yhteisölle, joka on vaikuttanut merkittävästi ruotsalaiseen ruokakulttuuriin.

Fransson oli Ruotsin ensimmäisiä naispuolisia tv-kokkeja jo ennen nykyistä kokkiohjelmien tulvaa. Hän on kirjoittanut useita keittokirjoja ja tehnyt ruoka-aiheista radio-ohjelmaa.

Karin Franssonin kokkaustyyli tunnetaan etenkin taitavasta yrttien käytöstä, puhtaista ja selkeistä mauista sekä sesonkien hyödyntämisestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit