Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotivara helpottaa arkea – asiantuntijat kertovat, mitä keittiön kaapeissa kannattaa aina olla

Ruokaihmiset pitävät etenkin pakastintuotteista ja tomaattisäilykkeistä.

Ruoka
 
Jukka Lehtinen
Tomaattisäilyke taipuu vikkelästi pastakastikkeeksi.
Tomaattisäilyke taipuu vikkelästi pastakastikkeeksi. Kuva: Jukka Lehtinen

Arkinen ruuanlaitto helpottuu, kun kotona pitää aina monipuoliseen kokkaukseen taipuvia peruselintarvikkeita.

”Ihmiset ovat kiireisiä, joten kun tulee töistä kotiin, illallisen pitäisi olla nopeasti valmis”, sanoo kotitaloustieteen yliopisto-opettaja Helena Valkeapää Itä-Suomen yliopistosta.

Etenkin pakastetuotteet nopeuttavat HS:n haastattelemien ruokaihmisten mielestä arkikokkausta.

”Minulla on aina pakastimessa peruna-sipulisekoitusta. Teen siitä kiusausta, tai jos on oikein kiire niin keittoa”, sanoo ruoka- ja kotitalousasiantuntija Helena Lahdenperä Maa- ja kotitalousnaisista.

Myös Helena Valkeapää luottaa kasvispakasteisiin.

”Kasvispakasteita kannattaa hyödyntää. Pakastaminen säilyttää hyvin kasvisten vitamiinit, ja näin kevättalvella pakastekasviksissa voi olla jopa enemmän vitamiineja kuin tuoreissa. Pakastekasviksista saa nopean keiton vaikka sulatejuuston kanssa.”

Sillä sipuli -ruokablogia puolisonsa kanssa pitävä Jukka Hemilä puolestaan on innokas lihan pakastaja.

”Meillä on pakastimessa aina lihaa. Haemme ison satsin luomupossua suoraan tuottajalta pari kertaa vuodessa”, kertoo Hemilä.

Hemilän pakastimessa on lihan lisäksi itse keitettyjä liemiä.

”Kokkailemme paljon ja tykkäämme tehdä liha- ja kalaliemet itse. Keitämme kerralla useita litroja ja pakastamme liemen 3–5 desin rasioissa. Liemiä on kätevä käyttää risottoon ja kastikkeisiin.”

Myös erilaiset tomaattisäilykkeet kuuluvat hyvin varustetun keittiön kaappeihin. Sekä Valkeapää, Lahdenperä että Hemilä mainitsevat tomaattisäilykkeet luottotuotteenaan.

”Tomaattipurkkeja eri muodoissa on aina hyllyssä. Niistä syntyy huolettomasti bolognese ja muut pastakastikkeet”, sanoo Hemilä.

Säilykekaappiin kannattaa ruokaihmisten mielestä haalia myös kalasäilykkeitä.

”Tonnikala on joskus paikallaan. Siitä saa tomaattisäilykkeen kanssa nopeasti pastan kastikkeen”, sanoo Helena Valkeapää.

”Kaapissani on aina savumuikkuja tai -särkeä purkissa. Siitä saa vaikka savukalakeiton sen peruna-sipulisekoituksen kanssa”, vinkkaa Helena Lahdenperä.

Ruokaihmiset pitävät kaapeissaan usein myös pastaa, riisiä, kuskusia ja kananmunia.

”Myös sipulit, valkosipuli ja sitruuna ovat hyviä. Niistä saa makua moneen ruokaan”, vinkkaa Lahdenperä.

Mitä ruokatarvikkeita sinulla on aina kaapissa, jääkaapissa tai pakastimessa? Osallistu keskusteluun kommentoimalla.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit