Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin tunnistat tuoreen kananmunan rikkomatta sitä

Kokki Henri Alén vinkkaa käyttökohteet myös vanhemmille kananmunille.

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Näin erottelet kananmunan keltuaisen valkuaisesta
Näin erottelet kananmunan keltuaisen valkuaisesta
Kokki Henri Alén neuvoo, mistä tuoreen kananmunan tunnistaa.

Kananmunan tuoreuden voi arvioida rikkomatta sitä, vinkkaa kokki ja ravintoloitsija Henri Alén.

Munan tuoreudesta kertoo ainakin paino. Tuore kananmuna painaa enemmän kuin vanhempi.

”Munasta haihtuu nestettä sisältä. Jos kananmuna on tosi kevyt, on sisältä haihtunut tavaraa, eikä muna ole enää täysin tuore”, Alén sanoo.

Vaikka monissa resepteissä kehotetaan käyttämään tuoreita kananmunia, on vanhemmillekin munille paikkansa, etenkin emulsioitavissa kastikkeissa kuten bearnaisessa. Myös valkuainen vaahtoutuu paremmin, jos se ei ole ihan tuore.

Entä ikuisuusaihe eli munankuoret? Miten ne saisi nypittyä näppärimmin ruuasta pois?

Katso kuorenpoisto ja loput Henri Alénin kananmunavinkit HSTV:n videolta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Hae reseptejä

Reseptit