Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Domaine Houchart Rosé 2015

Tuore vuosikerta roseeviinien klassikkoalueelta

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Domaine Houchart Rosé 2015
Ranska, Côtes de Provence
Tuottaja: Domaine Houchart
Rypäleet: Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah
Hinta: 12,99 euroa
★★★★

Mikä?

Välimerellinen Provence tunnetaan yrteistään ja kuivista roseeviineistään. Tämä tuore roseeviini on pakattu perinteiseen kauniisti kaareutuvaan pulloon.

Miksi?

Keväällä Alkon valikoimaan alkaa tulla tuoreita, viime vuoden sadosta tehtyjä roseeviinejä. Tuoreus on roseeviineille etu, sillä yksi niiden tärkeimmistä ominaisuuksista on runsas raikkaus, jonka saa aikaan tuoreen makuinen hapokkuus. Moni yli vuoden vanha roseeviini on maultaan jo aivan liian pyöristynyt kriittisimpiin suihin.

Millainen?

Väriltään vaalean punertava viini tuoksuu raikkaan kukkaiselta, kepeän marjaiselta ja ryhdikkään mausteiselta. Maussa samat aromit ovat hyvässä paketissa: viini on kuiva ja piristävän hapokas. Ryhdikkään mausteinen jälkimaku on sopivan napakka. Keskipitkä ja -täyteläinen viini on tasapainoinen ja tyyliltään puhtaan provencelainen.

Mihin?

Raikas ja ryhdikäs roseeviini käy hyvin yleisviiniksi mutkattomille arkiaterioille. Sen maku raikastaa monia ruokia, joiden luonne ei ole itsessään erityisen voimakas. Esimerkiksi versoruokien kanssa tämä rosee on kuin kotonaan. Viini on tilausvalikoiman tuote mutta saattaa esiintyä joidenkin Alkojen hyllyssäkin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä