Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuplia makeille herkuille

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Kahvi mausteena erilaisissa ruuissa antaa niiden aromimaailmaan lähinnä paahteista makua. Se on luonnollisesti läheistä sukua kaakaolle tai suklaalle. Ruokien maku monipuolistuu huomattavasti kahvin maun myötä. Erityisesti monissa kakuissa kahvin aromi taikinassa antaa maukkaan säväyksen.

Kakut ovat makeita, joten niille ei kannata tarjoilla kuivaa tai edes puolikuivaa viiniä. Makeista viineistä aina vaan suosiotaan kasvattavat kuohuviinit ovat erinomainen ratkaisu. Yksi parhaista kakkuviineistä on kotimainen alkoholiton Lehtikuohu (13,50–15 euroa eri kaupoissa). Toinen maukas esimerkki on italialainen makea kuohuviini Asti (10,70–12 euroa eri tuottajilta). Riittävän kylmänä tarjoiltuna pieni lasi makeaa ja aromikasta kuohuviiniä on yllättävän herkullinen yhdistelmä myös kahvin makuisten kakkujen kera nautittuna.

Jos kotona on jo makeaa punaista portviiniä, sekin on varsinkin tiikerikakun kanssa hyvin toimiva yhdistelmä. Maun puolesta se voisi sopia myös marenkirullalle, mutta marengin ilmava kepeys suorastaan vaatii rinnalleen kuplivan raikasta kuohuviiniä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit