Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Edamamehummus on mahtava alkupala

Ruoka
 
Elvi Rista
Kuva: Elvi Rista

Siellä se piilotteli, ruokalistan syrjäisessä kolkassa, hieman ujosti piilossa. Edamamehummus nimittäin. Taannoisella New Yorkin -matkallani päädyin juniorikansalaisten vaatimuksesta, tai suorastaan painostuksesta, laadukkaaseen hampurilaisravintolaan, mutta ajatus purilaisesta ei minua houkutellut.

Huomioni kiinnittyi vihreään tahnaan, joka oli tehty edamamepavuista. Edamame- eli soijapapu on huimassa nosteessa. Niiden suosio kasvoi sushibuumin myötä, sillä vihreitä, suolalla maustettuja pampuloita myydään monessa japanilaisessa ravintolassa alkuruokana.

Edamamessa on suomalaisille jotakin ihanan nostalgista: pavut riivitään paloistaan ulos hampailla vetäen, kesäisten apposten tyyliin.

Edamamehummus oli aivan taivaallinen alkupala. Sen kanssa tarjoiltiin rapeaksi paahdettuja pitaleipätikkuja. Annos oli amerikkalaiseen tyyliin niin valtava, että siitä olisi syönyt itsensä kylläiseksi.

Tahna inspiroi minua kehittämään oman version kotoista nautiskelua varten. Tässä herkussa yhdistyvät huikean vihreä väri ja mukava, hieman rakeinen koostumus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit