Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Becker Landgraf Gau-Odernheimer Spätburgunder 2013

Kepeän marjainen ruokaviini Saksasta

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Becker Landgraf Gau-Odernheimer Spätburgunder 2013
Saksa, Rheinhessen
Tuottaja: Becker Landgraf
Rypäle: Spätburgunder
Hinta: 19,60 euroa
3/5 tähteä

Mikä?

Tyylikäs saksalainen pinot noir.

Miksi?

Tämä kepeä spätburgunder eli pinot noir tulee Rheinhessenin alueelta, joka tunnetaan vaatimattomien viinien tuotannosta. Siihen maineeseen ei kuitenkaan kannata jäädä kiinni. Viikon viini on mainio esimerkki poikkeuksellisen tarhan ja viinintekijän taidosta, joka ylittää alueen tavallisen arvostuksen.

Millainen?

Hyvin vaalea, hiukan jo oranssisen kehittyneen värinen viini tuoksuu miellyttävän aromikkaalta. Tuoksussa korostuu melko runsas tammi: imelä mausteisuus on selvästi esillä. Sen ohessa aistii aromikkaan marjaisuuden, josta nousee esille punaisia marjoja, kuten kirsikkaa, karpaloa ja jopa mesimarjaa.

Maku on jo hyvin kypsynyt, tanniinit tuovat hyvän ryhdin. Viini antaa ryhdikkään hapokkaan ja samalla ihastuttavan kepeän olemuksen soljua suussa pitkään. Jälkimaun mausteisten ja marjaisten makujen kimara on maittava.

Mihin?

Hyvä lämpötila viinille on noin 16 astetta. Tarjoa se mietojen, mutta melko rasvaisten lihojen kanssa. Klassikkoannos voisi olla paahdettu ankanrinta. Joidenkin mielestä tämän tyyppinen viini käy myös erinomaisesti lämminsavustetun kalan kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit