Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ronskeja viinejä grilliaterialle

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Grillaukseen liittyy mutkaton nautinto ilottelevassa hengessä. Pääasiassa on herkullinen ateria, johon liittyy meidän mystinen viehätyksemme avotulen tai hiilloksen kypsyttämän ruuan makuun.

Hienostuneimpia viinejä ei kannata ottaa grilliaterian kumppaniksi. Viinit voivat olla toki oikein hyviä, mutta mielellään hiukan ronskeja, kuten ruuat.

Mitähän mahtaisivat usein ihailemamme ranskalaiset tarjota grillatun yrttisen kananpojan ja mahtavan paprikalisäkkeen kanssa?

Vastaus on punaviinin tykästyneelle suomalaiselle ehkä yllättävä: roseeviini tuntuu istuvan ranskalaiseen makuun melkein joka tilanteessa. Tässä tapauksessa varsinkin Domaine Houchart Rosé 2015 (12,99 euroa) on antoisa. Hiukan vielä ryhdikkäämpi eteläranskalainen rosee on Bandol Rosé 2014 (14,09 euroa).

Argentiina on lihojen ja punaviinien luvattu maa. Erityisesti paikallisesti tosi suosittu lajike Malbec tuottaa monia mielenkiitoisia grilliherkkuviinejä sopivan viileillä alueilla, kuten Mendozassa. Luigi Bosca Malbec 2012 (17,95 euroa) on sopivasti kypsynyt juotavaksi. Nuorempana selvän tamminen viini on miellyttävästi imenyt tammisuuden osaksi mainiota kokonaisaromia. Kohtuulliset tanniinit sopivat varmasti moneen suuhun.

Grillattu, hieman intialaismakuinen ananas on hauska jälkiruoka. Se kutsuu seurakseen kepeää, makeaa ja kohtalaisen hapokasta makeaa viiniä. Tällainen on esimerkiksi Brachetto d’Acqui Castelgaro 2013 (12,29 euroa, tilausvalikoima). Tämä makea punaviini on kepeästi ja iloisesti pirskahteleva, maussa on runsaan makean marjainen tunnelma. Tarjoa viilennettynä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit