Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vietnamilaiset ruuat vaativat juomilta makeutta

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Vietnamilaisissa ruuissa on herkkyyttä sekä värikkäitä ja voimakkaita makuja. Erityisesti runsas chilin käyttö pitää ottaa huomioon, koska hapokas viini ja chili yhdessä saavat suun helposti solmuun.

Kesärullien kepeä olemus ja herkät aromit suorastaan kutsuvat kuohuviiniä seurakseen varsinkin vapun aikaan. Yleensä suosin kuivaa ja ryhdikästä kuohujuomaa ruokailun yhteydessä, mutta näille mauille tarvitaan makeutta. Se pitää hapot ja chilin maun kurissa. Sangen sopiva juoma löytyy kotimaasta: puolimakea, herukoista tehty Hermannin Hengi (19,91 euroa) on tässä mainio kyytipoika.

Keiton aromikasta makua säestää maukkaasti Alsacen alueen gewurztraminer. Suosittelen sitä, vaikka se saattaa olla itämaisten ruokien ystäville jo liiankin tuttu valita. Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2014 (13,90 euroa) on sopivasti puolikuiva ja aromeiltaan runsas, sangen sopiva siis.

Possupadan mausteisuus tarjoaa myös mahdollisuuden gewurtztraminer-viiniin. Koska nyt on kyseessä vappu ja ruokapöydässäkin saa olla kepeää tunnelmaa, suosittelen kuitenkin makeaa italialaista punaista kuohuviiniä Araldica Brachetto d’Acqui Dolce (11,99 euroa). Tämä viini on vakavahenkiselle viininharrastajalle kauhistus. Sen maku, olkoonkin simppeli, mukautuu kuitenkin erinomaisesti mausteiseen possupataan. Ja kuohuviinin nauttiminen herättää aina iloa, vappuna varsinkin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit