Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Château de Carolle 2010

Bordeaux’n makua parhaimmillaan

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Château de Carolle 2010

Ranska, Bordeaux, AC Graves

Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc

Hinta: 19,94 euroa

5/5 tähteä

 

Mikä?

Laadukas bordeaux-viini kohtuuhintaan.

Miksi?

Ilmastonmuutoksesta huolimatta Bordeaux’ssa on yhä suuria eroja vuosikertojen välillä. Esimerkiksi arvoviinien kohdalla vuoden erinomaisen vuoden 2010 hintataso saattaa olla huomattavasti korkeampi kuin kehnohkon vuoden 2011 hintataso. Siksi tämän viikon viini yllättää Alkon valikoimissa, se on vuosikertaa 2010 ja silti sangen kohtuuhintainen, varsinkin laatuunsa nähden.

Millainen?

Syvä mustanpunainen väri. Tuoksu on runsas ja sitä hallitsee oiva mustaherukan aromi. Ohessa tuntuu myös kukkaisuutta, kirsikkaa, lyijykynää ja paahteista mausteisuutta. Hyvin moniulotteinen ja tyylikäs tuoksu, jossa on jo aavistus kehittyneisyyttä.

Viinissä on intensiivinen ja runsas hedelmäisyys, jonka useammin löytää hyvästä australialaisesta cabernet-viinistä. Tässä viinissä on kuitenkin ranskalaishenkistä tiukkuutta hyvien happojen ja tuntuvien, mutta melko kypsien tanniinien muodossa. Viini on melko täyteläinen ja pitkänmakuinen klassisen tyylin edustaja, bordeaux’n makua parhaimmillaan.

Mihin?

Tämä herkullinen ja tyylikäs viini on luontaisesti liharuokien ystävä, varsinkin maukkaat häränlihapalat puolikypsäksi grillattuna luovat viinin kanssa antoisia nautintohetkiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit