Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iona Mr P Pinot Noir 2015

Napakan kepeä punaviini Etelä-Afrikasta

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Iona Mr P Pinot Noir 2015

Etelä-Afrikka, WO Elgin

Tuottaja: Iona

Rypäle: Pinot Noir

Hinta: 14,49 euroa

3/5 tähteä

Mikä?

Kepeä eteläafrikkalaisviini trendikkäältä Elginin alueelta.

Miksi?

Kysyntä kevyempiä ja hapokkaampia punaviinejä kohtaan jatkaa kasvuaan. Myös monessa Euroopan ulkopuolisessa maassa pyritään pois jo hieman vanhahtavasta paksun hedelmäisten ja täyteläisten viinien tyylistä. Kuumilla paikoilla kevyiden viinien tekeminen onnistuu huonosti, joten uusia alueita viinintuotantoon haetaan innokkaasti. Kapkaupungin läheisyydessä sijaitsevan Elginin viileähkön ylängön muuttuminen omenien valtakunnasta viinialueeksi on tästä hyvä esimerkki.

Millainen?

Viinissä on hyvin vaalea väri. Tuoksu on kevyen marjainen ja mausteinen, tuore, mutta sopivan tamminen. Maku on täysin kuiva ja olemukseltaan hyvin kepeän oloinen. Ihastuttava happoisuus on hyvässä linjassa viinin hennon marjaisuuden kanssa, ja mausteinen maun loppuosa sopii mainiosti vähäisiin tanniineihin. Maku on keskipitkä, vaikka kepeä mausteinen maku onkin pitkään tuntuva. Viini antaa onnistuneen ranskalaishenkisen pinot’n vaikutelman, erityisesti maun kepeys ja ryhti vaikuttavat onnistuneilta.

Mihin?

Viini sopii tarjottavaksi keväisten ruokien kanssa. Ruokaisat salaatit, kevyet liha-annokset ja jopa hyvin paistetut ja miedosti savustetut rasvaiset kala-annokset suostuvat mielihyvin tämä pinot noirin seuraan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit