Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaura vei jälleen voiton Vuoden suomalainen elintarvike -äänestyksessä

Puhtikaura-kaurapuuteri voitti elintarvikekilpailun yleisöäänten perusteella.

Ruoka
 
Elintarvikekilpailun finalistit valinnut raati antoi kehuja myös Puhtikauran pakkauksesta.
Elintarvikekilpailun finalistit valinnut raati antoi kehuja myös Puhtikauran pakkauksesta.

Viipurilaisen Kotileipomon ja Taivalkosken Myllyn valmistama Puhtikaura-kaurapuuteri on valittu Vuoden suomalaiseksi elintarvikkeeksi 2016.

Puhtikaura on kotimaisesta täysjyväkaurasta valmistettu esikypsennetty, erittäin hienojakoinen jauhe. Kun Puhtikauraa sekoittaa nesteeseen, siitä tulee eräänlaista juotavaa kaurapuuroa. Valmistajan mukaan Puhtikauraa voi sekoittaa esimerkiksi smoothieen tai jogurttiin sekä käyttää palauttavana juomana liikunnan jälkeen.

”Puhtikaura tarjoaa täysin uudenlaisen tavan käyttää kauraa helposti ja nopeasti. Uskomme tuotteen potentiaaliin niin Suomen markkinoilla kuin viennissäkin. Tämä on meille työvoitto ja merkki siitä, että Puhtikauran markkinoille tuominen kannatti”, kommentoi Viipurilaisen Kotileipomon leipuri Teppo Ylä-Hemmilä lehdistötiedotteessa.

HS:n tavoittama Ylä-Hemmilä kertoo, että suunnitelmissa on saada Puhtikaura jossain vaiheessa myös kansainvälisille markkinoille.

”Nyt on saatu Suomen homma kuntoon, niin se on helppo viedä ulkomaille”, Ylä-Hemmilä sanoo.

Ensimmäiset vientikeskustelut on Ylä-Hemmilän mukaan sovittu jo alkukesälle.

Ylä-Hemmilän mukaan loppuvuodesta 2015 markkinoille tullut Puhtikaura on saanut pääosin hyvän vastaanoton.

”Keskeisin asia, mitä pitää viestiä, on oikea käyttötapa”, Ylä-Hemmilä sanoo.

Jos Puhtikauraa yrittää sekoittaa maidon, mehun tai veden kaltaisiin nesteisiin lusikalla, se ei välttämättä liukene vaan jää kokkareiseksi. Ohuisiin nesteisiin Puhtikauran saakin Ylä-Hemmilän mukaan sekoitettua parhaiten ravistamalla tai tehosekoittimella. Sen sijaan rahkaan tai jogurttiin Puhtikauran saa sekoitettua lusikalla tai haarukalla.

Ylä-Hemmilä kertoo nauttivansa itse Puhtikauraa usein aamupalalla.

”Laitan käsisheikkeriin yleensä maitoa, makeutukseksi mehukeittoa, Puhtikauraa ja rouhittuja pellavansiemeniä. Sitten ravistan ja juon.”

Elintarvikekilpailun finalistit valinnut raati kuvailee lehdistötiedotteessa Puhtikauran olevan ”suomalaista kauraa innovatiivisessa muodossa”. Lisäksi Puhtikaura on raadin mukaan ”koko perheen uudenlainen välipalan täydentäjä tai treenaajan kotimainen vaihtoehto ravintolisille”.

Kauratuotteet ovat menestyneet elintarvikekilpailussa aiemminkin hyvin. Viime vuonna Vuoden suomalaiseksi elintarvikkeeksi valittiin nimittäin kaurasta jalostettu Fazer Alku Sadonkorjuupuuro.

Vuoden suomalainen elintarvike 2016 -kilpailuun osallistui tänä vuonna 69 Suomessa kehitettyä ja valmistettua uutuustuotetta.

Näistä asiantuntijaraati valitsi finaaliin Puhtikauran lisäksi Atrian Bravuuri Pulled Porkin, Juustoportin vapaan lehmän maidon, Komppa-Seppälän luomutilan luomutomaatilla ja yrteillä maustetun Järki särki -kalasäilykkeen ja Saarioisten Balanssi-kirjolohifileeaterian.

Kisan voittaja ratkesi yleisöäänten perusteella. Huhtikuussa järjestetyssä äänestyksessä annettiin kaikkiaan 14 138 ääntä. Voittaja paljastettiin Elintarvikepäivillä Helsingissä 17. toukokuuta.

Vuoden suomalainen elintarvike -kilpailua on järjestetty vuodesta 1988. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa kehitetyt ja valmistetut vähittäiskauppatuotteet, jotka ovat tulleet myyntiin edellisen vuoden aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit