Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesän viilein sandwich: donitsin sisään litistetään jäätelöpallo

Raikas jogurttijäätelö valmistuu helposti ilman jäätelökonettakin.

Ruoka
 
Elvi Rista
Kuva: Elvi Rista

Mikä voisi olla parempaa kesäiseen makeanhimoon kuin jäätelö? No tietysti jäätelöllä täytetty donitsi!

Osasikohan 1700-luvulla elänyt aatelismies John Montagu eli Sandwichin jaarli kuvitella, mihin kaikkeen hänen keksintönsä päätyykään?

Tarinan mukaan korttipeluusta innostuneen jaarlin, tai hänen henkilökuntansa, oivallus oli laittaa kaksi leipää täytteineen vastakkain. Näin sormet pysyivät puhtaina pelin tuoksinassa.

Sandwich eli kerrosleipä on edelleen ajankohtainen keksintö. Sen monet variaatiot, kuten makea jäätelösandwich eli kahden keksin välissä pullisteleva jäätelöpallo ilahduttaa makeanystäviä ilman kortinpeluutakin.

Useimmiten jäätelöpallo litistetään kahden suklaahippukeksin väliin. Mutta kekseliäissä mielissä keksit vaihtuvat vaikkapa kakkupaloihin tai minivohveleihin. Jos kesämieli on virittäytynyt makeammalle taajuudelle, kannattaa kokeilla donitseja keksien sijaan. Niiden kuohkea suutuntuma sopii mukavasti jäätelön viileyden pariksi.

Myös täytevaihtoehdot ovat runsaat: viileimpiä hittejä jäätelömaailmassa ovat salted caramel eli suolakinuski sekä matchalla maustettu jäädyke.

Jos kuitenkin olet perusvaniljan ystävä, kokeile tätä ohjetta. Siinä vaniljahiput maustavat frozen yoghurtin eli jogurttijäätelön. Se valmistuu ketterästi ilman jäätelökonetta tai vatkainta, eli sopii täydellisesti myös mökillä tehtäväksi.

Mutta jaarlin makuun tämä keksintö taitaisi sittenkin olla liian sottaava.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit