Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kyselytutkimus: Suomalaiset ovat lisänneet kasvisten syöntiä – moni siksi, että perhekin söisi terveellisemmin

Eniten kasvisten käyttöä ohjailevat maku ja tuoreus.

Ruoka
 

Apetit Ruoka Oy selvitti toukokuussa suomalaisten kasvistenkäyttötottumuksia kyselytutkimuksella, johon vastasi 1 006 suomalaista.

Kyselyyn vastanneista 42 prosenttia kertoi lisänneensä kasvisten käyttöä taloudessaan viimeisen vuoden aikana. Lähes yhtä moni oli tosin sitä mieltä, että heidän taloudessaan ei vieläkään syödä kyllin paljon kasviksia.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että kumppanin tai lasten mielipiteet eivät juuri rajoita kasvisten käyttöä suomalaiskodeissa.

”Monet toivovat myös läheistensä käyttävän enemmän kasviksia ja ujuttavat niitä siksi ruokiin. Lähes kolmannes suomalaisista käyttää runsaasti kasviksia ruuanlaitossa siksi, että saisi muut syömään niitä enemmän”, sanoo Apetit Ruoka Oy:n viestintäpäällikkö Mikko Merisaari lehdistötiedotteessa.

Kyselyyn vastanneista 22 prosenttia kertoi, että heidän oma kasvisten syömisensä oli muuttunut monipuolisemmaksi kumppanin myötä. Miesvastaajista tätä mieltä oli 29 prosenttia ja naisista 14,4 prosenttia.

Eniten suomalaisten kasvisten käyttöä ohjaavat maku ja tuoreus. Vastaajista 96 prosenttia kertoi maun vaikuttavan suuresti. Tuoreus oli tärkeä tekijä yhtä isolla osalla vastaajista.

Seuraavaksi eniten vaikuttivat terveellisyys, kotimaisuus ja kasvisten ulkonäkö. Lisäksi vastaajista joka kolmas sanoi allergioiden vaikuttavan kasvisten käyttöön merkittävästi.

Kauppojen tarjouskampanjat eivät juuri vaikuta kasvisten osalta. Vain alle viidenneksellä tarjoukset ohjasivat ostamista. Reseptit sen sijaan vaikuttivat lähes puolella vastaajista.

”Joka viides seuraa somesta säännöllisesti kasvisten käyttövinkkejä, ja joka kolmas tukeutuu kasvisten käytössä asiantuntijoiden suosituksiin. Vastaajista 40 prosenttia luottaa puskaradioon eli ystävien suosituksiin”, Merisaari kertoo.

Kestävä kehitys ei ohjaile suomalaisten kasvisten käyttöä. Noin puolet vastaajista ei juurikaan mieti kestävää kehitystä ja ympäristökysymyksiä kasviksia käyttäessään. 23 prosenttia vastaajista ei mieti kasvisten suhteen eettisiä kysymyksiä koskaan.

Apetit Ruoka Oy toteutti kasvistenkäyttökyselyn sähköisesti toukokuussa 2016. Kyselyyn vastasi 1 006 suomalaista, joista miehiä oli 50,4 prosenttia ja naisia 49,6 prosenttia.

Oikaisu 24.5.2016 kello 15: Mikko Merisaari on Apetit Ruoka oy:n viestintäpäällikkö, ei Atria Ruoka oy:n.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit