Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi Supper Fest -ruokafestivaali tuo neljä pohjoismaista huippukokkia Helsinkiin

Keittiömestarit saavat työparit suomalaisista taiteilijoista ja luovat yhteistyössä illallisen, jonka luvataan tyydyttävän myös taiteennälän.

Ruoka
 
Ørjan Johannessen, Tommy Myllymäki, Bo Bech ja Matti Jämsén ovat Supper Festin keittiömestarit.
Ørjan Johannessen, Tommy Myllymäki, Bo Bech ja Matti Jämsén ovat Supper Festin keittiömestarit.

Ensi syksynä ensimmäistä kertaa järjestettävä Supper Fest -ruokafestivaali tuo Suomeen neljä kansainvälisen tason huippukokkia. Jokainen kokeista saa parikseen suomalaistaiteilijan, jonka kanssa he luovat yhteisen illalliskokonaisuuden. Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa.

”Supper Festin idea lähti siitä, että meillä ei ole ollut Suomessa tämän henkistä ja tämän mittakaavan tapahtumaa koskaan. Meidän missiomme on tuoda maailman parhaita kokkeja Suomeen ja viedä suomalaisia huippukokkeja maailmalle ja sitä kautta kehittää suomalaista ruokakulttuuria”, sanoo Supper Festin perustaja ja tapahtumassa myös kokkaava keittiömestari Matti Jämsén.

Syyskuussa järjestettävän tapahtuman kolme muuta keittiömestaria ovat norjalainen Ørjan Johannessen, tanskalainen Bo Bech ja ruotsalainen Tommy Myllymäki.

Supper Festin perustajana on Jämsénin lisäksi kuvanveistäjä Pekka Paikkari, joka osallistuu ruokatapahtumaan myös taiteilijan roolissa. Tapahtuman kolme muuta taiteilijaa ovat ovat lasitaiteilija Markku Salo, nykytaiteilija Jasmin Anoschkin ja kuvanveistäjä Kim Simonsson.

”Taiteilijat ja kokit tuovat iltoihin aivan omanlaisensa tunnelman. He inspiroivat toisiaan ja päästävät luovuutensa valloilleen. On kiinnostavaa nähdä, millä tavoin näiden omien alojensa huiput täyttävät heille annetun tilan. Rajoituksia ei liiemmin ole, joten yhteistyöstä saattaa syntyä mitä vain”, kommentoi Pekka Paikkari lehdistötiedotteessa.

Supper Festin kokkikattaus on kovatasoinen. Ørjan Johannessen on hallitseva Bocuse d’Or -kokkikisan kultamitalisti, joka saa Supper Festissa taiteilijaparikseen Markku Salon. Bech puolestaan tunnetaan sekä kööpenhaminalaisista Geist- ja Iou Iou -ravintoloistaan että New Yorkiin perustamistaan pop up -ravintoloista. Bech luo illallisen yhdessä Pekka Paikkarin kanssa.

Matti Jämsén ansaitsi Suomelle kaikkien aikojen parhaan Bocuse d’Or -sijoituksen ja tuli kisoissa neljänneksi vuonna 2015. Jämsénin taiteilijapari on Jasmin Anoschkin. Tommy Myllymäki taas on Ruotsin tunnetuimpia kokkeja ja sijoittui Bocuse-kisoissa kolmanneksi vuonna 2015. Hänen taiteilijaparinsa on Kim Simonsson.

Konkreettisesti kokkien ja taiteilijoiden yhteistyö näkyy esimerkiksi kattauksissa.

”Meillä ei tule olemaan yhtään valmiina ostettua lautasta, vaan taiteilijat suunnittelevat ne. Taideteoksien päältä voidaan tarjota ruokaa. Myös illan tunnelma suunnitellaan taiteilijoiden kanssa yhdessä”, sanoo Matti Jämsén.

Jokaiseen neljästä Supper Festin illalliskattauksesta mahtuu 150 henkilöä. Lippu tapahtumaan maksaa 335 euroa. Se sisältää illallisen ruuat, juomat ja taide-elämyksen.

Matti Jämsén pitää lipun hintaa kohtuullisena.

”Meidän lippu on 335 euroa, mutta jos varaat matkat ja menet syömään näiden kokkien ravintoloihin Tanskaan tai Ruotsiin, on hinta ruokineen ja juomineen vielä enemmän. Me tuomme kokit Helsinkiin. Lisäksi illallista ohjelmanumeroineen ja elämyksineen voi huoletta verrata kulttuuriin kuten oopperaan tai teatteriin. Siihen suhteutettuna hinta on kohtuullinen”, sanoo Jämsén.

Korkeakulttuurivertauksesta ja huippukokeista huolimatta Jämsén korostaa, ettei Supper Fest ole mikään jäykkä pönötystilaisuus.

”Supper Fest on ihmisille, jotka tykkäävät herkutella ja nauttia ruuasta, taiteesta, hyvästä flow’sta ja ilmapiiristä. Haluamme nimenomaan korostaa, että tämä ei ole mikään jäykkä tilaisuus vaan festivaali, josta voi nauttia kaikilla aisteilla.”

Supper Fest järjestetään Helsinki Design Weekin aikaan 7.–10.9.2016. Illalliset nautitaan Helsingin Valkoisessa salissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä