Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jolie-Pitt & Perrin Miraval Rosé 2015

Julkkisrosee saapui taas

Angelina Jolien ja Brad Pittin Miraval-roseeviini maistuu Provencelta.

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Jolie-Pitt & Perrin Miraval Rosé 2015

Ranska, AC Côtes de Provence

Tuottaja: Jolie-Pitt & Perrin

Rypäleet: Cinsault, Grenache, Syrah, Rolle

Hinta: 24,50 euroa

★★★

Mikä?

Julkkisnäyttelijät Angelina Jolie ja Brad Pitt omistavat viinitilan Etelä-Ranskassa, ja tilan viinit valmistaa laadustaan tunnettu tuottaja Perrin. Talon rosee on ollut muutaman vuoden yksi kohutuimmista trendiviineistä. Vuoden 2015 viiniä tuli 800 pullon erä Alkoon toukokuun varattavaksi tuotteeksi.

Miksi?

Provencelaiset roseet ovat maailmalla nosteessa. Niiden tuotanto kasvaa, ja tällä julkkisviinillä on varmasti oma osansa suosioon.Monet muut roseeviinien valmistajat kadehtivat erityisesti provencelaisten roseiden vaaleaa ja kaunista väriä. Muilla alueilla värit ovat tummempia.

Millainen?

Viinin väri on vaalea ja hiukan hohtava persikka. Tuoksussa on marjaisuutta, yrttisyyttä ja mausteisuutta sekä aavistus alkoholiakin. Maku on täysin kuiva, melko hapokas, hiukan alkoholinen ja pitkähkö. Alun kepeät marjat saavat jälkimaussa mukaansa vahvan mausteisia sävyjä. Jälkimaku on kenties hiukan turhan vahva ja alkoholinen. Kaikkiaan maut ovat hyvin provencelaisia.

Mihin?

Vahva rosee on omiaan kesäisissä ruokapöydissä. Viini ei ehkä ole riittävän kepeä ja raikas aperitiiviksi mutta kestää vahvojenkin ruokien makuja.

Jolie-Pitt & Perrin Miraval Rosé 2015Ranska, AC Côtes de ProvenceTuottaja: Jolie-Pitt & PerrinRypäleet: Cinsault, Grenache, Syrah, RolleHinta: 24,50 euroa3 tähteä
Jolie-Pitt & Perrin Miraval Rosé 2015Ranska, AC Côtes de ProvenceTuottaja: Jolie-Pitt & PerrinRypäleet: Cinsault, Grenache, Syrah, RolleHinta: 24,50 euroa3 tähteä
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit