Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turun Kaskis-ravintolaan jonotetaan kuukausia – varaa näihin suosituimpiin ravintoloihin pöytä ajoissa

Ravintoloiden viikonloppujonot voivat olla useita viikkoja. HS selvitti Helsingin, Turun ja Tampereen suosituimmat ravintolat.

Ruoka
 
Janiko Kemppi
Vesa-Matti Väärä
Turkulainen Ravintola Kaskis tarjoaa lähiruokaa.
Turkulainen Ravintola Kaskis tarjoaa lähiruokaa. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Ravintoloiden pöytävarauksissa kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Suosituimpiin ravintoloihin pöytävaraus täytyy tehdä jo viikkoja etukäteen.

Jos viikonloppuna haluaa ulos syömään, kannattaa varaus tehdä viimeistään saman viikon alussa. Suosituimpien ravintoloiden kohdalla viikko ei usein riitä, vaan paikat on voitu varata täyteen yli kuukauden päähän.

Monien ravintoloiden viikonloppujonot ovat viikosta kahteen viikkoon. Turkulainen Ravintola Kaskis kuitenkin nostaa jonotusajan uudelle tasolle. Kaskiksen myynti-ja markkinointijohtaja Sanna Gullstenin mukaan kaikki paikat ovat täynnä syyskuun loppuun saakka.

”Olemme joutuneet rajoittamaan varauksia, vaikka haluaisimme tehdä niitä vuoden loppuun saakka. Avaamme paikkavarauksen aina kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan. Ihmiset jopa odottavat keskiyöhön, jotta he saisivat varattua vapaan paikan”, Gullsten kertoo.

Gullstenin mukaan varausmahdollisuuden avauduttua huhtikuun alussa ravintolan viikonloput varattiin täyteen vain kuudessa päivässä. Paikat täyttyvät nopeasti vain 36 asiakaspaikan ja kehutun ruoan vuoksi.

Ravintolavaraussivusto TableOnlinen myyntijohtaja Kimi Rantala nostaa Turusta toisena suosittuna ravintolana Gustavon, jonne kannattaa varata pöytä ajoissa, sillä jono uuteen ravintolaan voi olla viikosta kahteen.

Helsingissä jonotusaika suosittuihin ravintoloihin on Rantalan mukaan usein kahdesta neljään viikkoon.

”Erittäin suosittuja ravintoloita ovat muun muassa, Grön, Vinkkeli, Baskeri & Basso, juuri avattu Finnjävel sekä Michelin-ravintolat Chef & Sommelier ja Demo.”

Baskeri & Basso rajaa tarkoituksella varausmahdollisuuden maksimissaan kuukauden päähän.

Ravintoloitsija Nicolas ”Niki” Thieulonin mukaan Bassoon & Baskeriin varausaika on vain kuukauden, koska ravintolassa halutaan säilyttää tekemisen vapaus.

”Järjestämme myös catering-toimintaa. Jos meillä on monen kuukauden päähän pöytävarauksia, emme pysty järjestämään tapahtumia. Jos tulee mielenkiintoinen tai suuri tapahtuma, voimme laittaa ravintolan kiinni ja hoitaa vaikka ulkokeikan.”

Tampereelta TableOnlinen Kimi Rantala nostaa Berthan yhdeksi ruuhkaisimmista ravintoloista. Jono voi Berthassa olla yhdestä kahteen viikkoon.

Toinen suosittu tamperelaisravintola on Ravintola C, jonka kohdalla kannattaa myös varautua viikonloppuisin siihen, että tyhjiä pöytäpaikkoja ei enää ole.

Muun muassa ravintola Farangia, Gaijinia ja Brondaa pyörittävän BW Restaurantsin myynti- ja markkinointipäällikkö Elina Strengelin mukaan ravintoloissa voidaan pitää myös vapaita paikkoja walk-in-asiakkaille, joten onnekkaat voivat päästä syömään ilman varaustakin.

Rantala muistuttaa, että viikonlopun ravintolailtaa kannattaa kuitenkin suunnitella jo hyvissä ajoin, jos mielii tiettynä päivänä syömään.

”Ravintolaan kannattaa varata pöytä vähintään viikkoa ennen. Jos varaamisen jättää edeltävään päivään, on todennäköistä, että vapaita paikkoja ei enää ole.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit