Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Varhaisperunat ovat alkukesän tähtiä – Henri Alén valmistaa ne uudella tavalla

Keittiömestari Henri Alénin hyppysissä varhaisperunat saavat uuden muodon. Kokeile juhlavaa perunaterriiniä tai mausta varhaisperunat savulla tai mallasleipämurulla.

Ruoka
 
Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Suomi on perunamaa, ja varhaisperunat ovatkin kesän odotetuimpia tähtiä. Kotimaiset mukulat ovat maailman huippua, pieniä ja makeita.

Keittäminen on tärkeintä varhaisperunoiden käsittelyssä. Itse käytän keitinvedessä suolaa enemmän kuin lääkäri määrää, ja tarkistan perunoiden kypsyyden mieluummin puutikulla kuin terävällä veitsellä.

Savustus sopii hyvin varhaisperunoille. Jos keitettyjä perunoita jää yli, anna niille lempeä savun maku. Mäti-smetanan kanssa tarjotut savuperunat ovat oivaa sormisyötävää vaikkapa mökin terassilla tai illanistujaisissa.

Elvi Rista
Henri Alén tekee Helsingin Sanomiin ruokia, joita juuri nyt himoitsee.
Henri Alén tekee Helsingin Sanomiin ruokia, joita juuri nyt himoitsee.

Perunaterriinin valmistus vaatii hieman tarkkuutta. Perunat pitää keittää kypsiksi mutta ei vetisiksi, jotta terriini onnistuu. Voi tuo terriiniin herkullista makua, kun taas raastettu sitruunankuori raikastaa terriinin ja antaa aavistuksen kirpeyttä. Lopputuloksesta tulee hieno, kun terriini saa vetäytyä kunnon painon, esimerkiksi maitopurkin alla.

Rapea mallasleipä on pehmeän ja makean varhaisperunan hyvä ystävä. Voit maustaa perunat myös kuivuneella ruisleivällä. Marinoitujen silakkapihvien etikkaisuus toimii loistavasti mallasleivällä maustettujen perunoiden kanssa. Ja mikä parasta, tämä ruoka on huokea mutta juhlava.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä