Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Quinta das Setencostas 2013

Hanapakkausviinien parhaimmistoa Portugalista

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Quinta das Setencostas 2013

Portugali, DOC Alenquer

Tuottaja: Casa Santos Lima

Rypäleet: Castelão, Camarate, Tinta Miúda, Preto Martinho

Hinta: 34,90 euroa

★★★★

Mikä?

Suosittu ja arvostettu portugalilainen punaviini kolmen litran hanapakkauksessa.

Miksi?

Tämä on kummajainen myydyimpien punaviinien listalla, jota globaalit halpatuotteet dominoivat tunnetuilla tuotemerkeillään. Laadukas portugalilainen punaviini löytyy myyntilistan sijalta kymmenen. Viini sai suitsutusta monessa arviossa vuonna 2014, jonka jälkeen myynti nousi reilusti.

Millainen?

Yksi keskisyvän ja peruspunaisen viinin kiinnostavimmista piirteistä on runsas ja aromaattinen tuoksu, joka on ominainen portugalilaisille viineille. Tammen ja tummien marjojen seassa on imelää mausteisuutta ja jopa kukkaisuutta. Suutuntuma on täyteläinen ja runsas mutta onneksi ei liian pehmeä. Reilut hapot antavat maulle sekä pirteyttä että ryhtiä. Tanniineja on melko sopivasti, ne tiukentavat makua napakaksi. Jälkimaussa on tasapainoiset marjaisuuden ja tammisuuden aromit. Hanapakkausviinien sarjassa tämä portugalilaisviini on ehdotonta eliittiä.

Mihin?

Tämän makuinen viini on kuin luotu suomalaiseen viileään kesäiltaan. Se toimii erittäin hyvin kaikenlaisten grillattujen lihojen kanssa eikä kaihda maukkaampia makkaroitakaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit