Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Avokado on diabeetikon ystävä – se edistää terveyttä näillä neljällä tavalla

Runsaskuituinen ja hyvärasvainen avokado vaikuttaa suotuisasti verensokeriin ja kolesteroliin.

Ruoka
 
Heini Kilpamäki

Avokadossa on paljon kuituja ja hyviä rasvoja, jotka ovat hyväksi erityisesti diabeetikoille. Terveysuutisiin keskittyvä Medical News Today kertookin neljä syytä, miksi avokadoa juuri heidän kannattaa syödä avokadoa.

1. Avokado tasaa verensokeria.

Diabeetikoiden kannattaa suosia ruokalajeja, jotka auttavat ylläpitämään tasaista verensokeria sekä alentamaan verenpainetta ja kolesterolia. Avokadossa on vähemmän sokeria ja hiilihydraatteja kuin monessa hedelmässä.

Keskikokoisessa avokadossa on noin 17 grammaa hiilihydraattia, kun samassa määrässä omenaa sitä on jo 25 grammaa.

2. Auttaa painonhallinnassa. Keskikokoisessa avokadossa on noin 250–300 kilokaloria. Sopivina määrinä se on kuitenkin oiva lisä niin diabeetikon kuin painontarkkailijan ruokavalioon. Kaloreiden määrää tärkeämpää painonhallinnassa on rasvan laatu. Avokado sisältää hyviä pehmeitä rasvoja, joita keho tarvitsee muun muassa energianlähteeksi.

3. Suojaa sydäntä. Diabeetikoilla on muuhun väestöön verrattuna jopa kaksinkertainen riski sairastua sydäntauteihin tai saada sydänkohtaus. Avokadon hyvät rasvat alentavat veren kolesterolitasoa ja verenpainetta ja torjuvat näin osaltaan sydänsairauksien riskiä.

4. Täyttää kuidulla. Miesten tulisi saada 30–38 grammaa ja naisten 21–25 grammaa kuitua päivässä. Yhdessä avokadossa kuitua on peräti 10 grammaa. Kuidut edistävät ruuansulatusta. Lisäksi avokado ylläpitää kylläisyyden tunnetta ja auttaa pitämään yllä säännöllistä ruokarytmiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit